Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

14 străini, în procedură de azil pe teritoriul României, depistaţi când voiau să iasă ilegal din ţară

https://cvlpress.ro/
Imigrari

Poliţiştii de frontieră din sectoarele Sânnicolau Mare şi Cruceni au depistat în câteva ore 14 cetăţeni din Bangladesh, Pakistan şi Sri Lanka, toţi aflaţi în procedură de azil pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, respectiv Serbia, potrivit Agerpres.

Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anunţat, miercuri, că în sectorul Sânnicolau Mare au depistat, în ziua precedentă, cinci cetăţeni străini, într-un autoturism condus de un cetăţean român, pe drumul naţional DN 59F, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Două ore mai târziu, cu ajutorul aparatelor de termoviziune, poliţiştii de frontieră au observat la circa 100 de metri de frontiera cu Ungaria, alţi cinci cetăţeni care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Pakistan şi Sri Lanka şi au vârste cuprinse între 21 de ani şi 49 de ani. Ei au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În sectorul Cruceni, poliţiştii de frontieră au depistat în seara aceleiaşi zile, într-un autoturism condus de un cetăţean român, care circula pe comunicaţia DN 59B, patru cetăţeni din Bangladesh. Străinii au declarat că voiau să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pentru a ajunge în vestul Europei.

În toate cazurile, cetăţenii străini au intrat legal în ţară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele şoferilor celor două autoturisme a fost deschis dosar penal pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.