Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

146 de ani de la naşterea Reginei Maria. Ministrul Culturii: 'Nu cred că este român care să nu o privească cu admiraţie, mândrie şi respect'

basilica.ro
expozitie regele ferdinand regina maria

Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, omagiază, vineri, la 146 de ani de la naştere, personalitatea "celei mai iubite" suverane a României, Regina Maria, apreciind că nu crede că există vreun român care să nu o privească "cu admiraţie, mândrie şi respect", arată Agerpres.

"Ne amintim astăzi, la data de 29 octombrie, ziua în care s-a născut cea mai iubită regină a României, Regina Maria a României, de devotamentul său pentru ţară, de modul în care a luptat pentru ea, dar şi de locul său important în istoria noastră. Rolul Reginei Maria a României în campania diplomatică pentru recunoaşterea statului român reîntregit a fost unul major. Un adevărat diplomat, conştient de atribuţiile sale", a scris Gheorghiu, pe Facebook.

Ministrul Gheorghiu evidenţiază susţinerea financiară de care s-au bucurat personalităţi artistice şi literare din partea Reginei Maria, ea însăşi "o iubitoare şi o colecţionară de artă".

"Indiferent de afinităţile politice, nu cred că este român care să nu o privească cu admiraţie, mândrie şi respect. Nu pot să nu amintesc şi faptul că personalitatea sa complexă s-a impus şi în creaţia literară, dar şi în pictură. Regina Maria, pictor înzestrat, a fost cea care a creat societatea artistică "Tinerimea artistica", printre membrii fondatori aflându-se Ştefan Luchian şi Ştefan Popescu. A susţinut financiar personalităţi artistice şi literare şi a fost o iubitoare şi o colecţionară de artă. Să privim înapoi şi să învăţăm. Avem de la cine", a mai scris ministrul interimar al Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.