Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 albaiulieni din comunități marginalizate își vor deschide cu bani europeni afaceri în construcții, electricitate, transport sau comerț

constructii

15 persoane care fac parte din comunități marginalizate din Alba Iulia au devenit antreprenori și vor deschide, cu bani europeni, afaceri în domeniul construcțiilor, electricitate, transport sau comerț, informează Mediafax.

Citește și: O fetiță de doar trei ani a înghițit mai multe medicamente și acum este în comă: a fost transportată de urgență cu elicopterul la București

În urma participării la programul de formare „Inițiere în Competențe antreprenoriale“ și la sesiunile de consultanță și consiliere, 20 de albaiulieni înscriși în proiect au depus planuri de afaceri care au fost evaluate de un juriu din reprezentanți ai mediului de afaceri și ai patronatelor. Fiecare dintre candidați a susținut un interviu în care a avut la dispoziție 30 de minute pentru a prezenta ideea sa de afacere, punctele forte ale acesteia, dar și pentru a răspunde întrebărilor adresate de membrii juriului.

În final, au fost selectați 15 candidați care, cu ajutorul celor 25.000 de euro primiți, și-au deschis firme din mai multe domenii de activitate clasice: lucrări de construcții, instalații electrice, transport și comerț, dar au câștigat încrederea finanțatorilor și planuri de afaceri mai îndrăznețe ca deschiderea unei săli de fitness, unui atelier de croitorie, unui salon de înfrumusețare sau a unei mini-pensiuni pentru cazarea turiștilor aflați în vacanță.

Potrivit echipei implicate în proiect, măsura va implica înființarea de noi locuri de muncă, dar și asigurarea unor venituri stabile pentru familiile noilor antreprenori. Toate aceste firme vor fi urmărite și ajutate să se mențină pe piață până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2020.

Sprijinul financiar acordat pentru înființarea unei afaceri este o componentă a unui proiect mai amplu, în valoare de aproape 5 milioane de euro, început în Alba Iulia în urmă cu un an și jumătate, prin care se acordă servicii pentru creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, de integrare în piaţa muncii, de asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, de îmbunătăţirea condiţiilor de locuit și de susţinere a antreprenoriatului. Aceste măsuri vor avea ca rezultat schimbarea modului de viață pentru zeci de familii din comunități marginalizate din Alba Iulia. Proiectul se adresează unui grup țintă de 600 de persoane, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.