Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15 membri ai echipajului unui vas pe care a fost confiscată peste o tonă de cocaină au fost întemniţaţi în Franța

getty
cocaina

Nouăsprezece membri ai echipajului unui vas, având căpitan român, pe care a fost confiscată la 1 octombrie peste o tonă de cocaină în nordul Franţei au fost inculpaţi, 15 dintre ei fiind întemniţaţi, iar ceilalţi patru plasaţi sub control judiciar, transmite miercuri AFP.

Provenind din Brazilia şi după o escală în Spania, vasul, sub pavilion liberian, se afla în drum spre portul belgian Anvers, unde urma să descarce transportul său de cretă, potrivit unui comunicat al autorităţilor franceze.

Citește și: Poliția din Franța a confiscat peste o tonă de cocaină provenită din Brazilia

Nava comercială Trudy fusese interceptată ''pe baza unor informaţii'', a indicat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei. Vasul a fost îndreptat spre portul Dunkerque, în nordul Franţei, şi ulterior inspectat.

Aproximativ 1.127 kg de droguri au fost în total confiscate, a declarat sursa din cadrul poliţiei, potrivit Agerpres.ro.

În timpul operaţiunii, cei 20 de membri ai echipajului, de diverse naţionalităţi (printre care ruşi, ucraineni, filipinezi şi etiopieni), inclusiv căpitanul român, au fost reţinuţi şi ulterior plasaţi în arest preventiv.

Nouăsprezece dintre membrii echipajului au fost inculpaţi de un tribunal din Paris pentru ''import de stupefiante în bandă organizată'', ''asociere pentru comiterea unei infracţiuni'' şi ''import şi posesie de mărfuri periculoase pentru sănătatea publică''.

Autoritatea naţională responsabilă de lupta împotriva criminalităţii organizate (Junalco) a încredinţat ancheta în acest caz Biroului antidrog (Ofast).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.