Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

15.000 de articole pirotehnice confiscate de poliţişti la Praid, Gheorgheni Lacu Roşu şi Odorheiu Secuiesc

petarde artificii

Aproape 15.000 de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii harghiteni, pe parcursul ultimelor două zile ale anului 2019, la Praid, Gheorgheni Lacu Roşu şi Odorheiu Secuiesc, a informat miercuri IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la Odorheiu Secuiesc, poliţiştii harghiteni au beneficiat de un sprijin substanţial al poliţiştilor locali, din cadrul Primăriei Municipiului Odorheiu Secuiesc, pentru prinderea în flagrant a doi tineri, unul de 27 de ani, din comuna Lăzarea şi unul de 23 de ani, din comuna Joseni, precum şi a unuia de 19 ani, din judeţul Bacău, care deţineau şi ofereau spre comercializare 12.037 de articole pirotehnice, din toate categoriile.

De asemenea, poliţiştii s-au sesizat despre faptul că, în zona unui bar din comuna Praid erau comercializate fără drept articole pirotehnice, fiind identificaţi doi bărbaţi de 22 şi 28 de ani, ambii din comuna Lupeni, care deţineau într-un autoturism 249 de produse pirotehnice, de diferite tipuri şi categorii.

Pe raza municipiului Gheorgheni, în zona centrală, poliţiştii au prins în flagrant un tânăr de 16 ani, din localitate, care deţinea ilegal şi oferea spre vânzare 120 de articole pirotehnice, din clase diferite.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

În Staţiunea Lacu Roşu, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Corund, poliţiştii au descoperit 2.310 articole pirotehnice, de diferite modele, deţinute şi oferite spre vânzare, fără ca unitatea economică să fie autorizată în acest sens.

În toate cazurile făcute publice de IPJ Harghita, întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Sursa citată a mai precizat că, până la acest moment, în urma activităţilor din Planul Naţional de Acţiune FOC DE ARTIFICII 2019 - 2020, poliţiştii harghiteni au ridicat în vederea confiscării peste 40.000 de articole pirotehnice, iar activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniu vor fi continuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.