Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

156 de ani de la nașterea lui Vintilă I.C. Brătianu – PNL: 'Este cel care a formulat principiul economic liberal Prin Noi Înșine'

wikipedia.org
I C Bratianu

156 de ani de la nașterea lui Vintilă I.C. BrătianuPNL: 'Este cel care a formulat principiul economic liberal Prin Noi Înșine'

156 de ani au trecut de la naștrea lui Vintilă I.C. Brătianu! Partidul Național Liberal a explicat semnificația acestei zile, nu doar pentru PNL, ci și pentru România.

„Astăzi se împlinesc 156 de ani de la nașterea lui Vintilă I.C. Brătianu, un bun prilej să ne aducem aminte, cu respect și admirație, de unul dintre pionierii liberalismului românesc, fost prim-ministru al României și președinte al Partidului Național Liberal.

Ca primar al Bucureștiului - și, mai târziu, ca ministru de finanțe - Vintilă Brătianu este cel care a formulat principiul economic liberal "Prin Noi Înșine”, care a avut ca scop stimularea creșterii economice prin consolidarea capitalului autohnton și dezvoltarea întreprinderilor românești, principii care ghidează Partidul Național Liberal și astăzi.

Vintilă Brătianu a fost un om al principiilor, dedicat țării și valorilor liberale și a rămas în istorie ca unul dintre oamenii politici de seamă ai României din sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, pentru contribuția pe care a avut-o pentru obținerea independenței și modernizarea țării”, au transmis cei din PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.