Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 județe au fost afectate de ploile torențiale: zeci de case și sute de gospodării inundate

igsu
inundatii

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, 25 de case, 346 de curți, 73 de beciuri și subsoluri, precum și 11 străzi din 16 județe ale țării, au anunțat, vineri dimineață, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), potrivit Mediafax.

Potrivit IGSU, în contextul valabilității avertizărilor hidrologice cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților și autorităților locale, la nivelul județelor Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara au fost suplimentate echipajele cu pompieri din turele libere.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin IGSU, în cursul zilei de joi s-a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județele Caraș-Severin și Timiș. Cele 19 motopompe de mică și mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraș-Severin și 6 în Timiș) au fost mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinți, Teleorman și Olt, în care nu s-au înregistrat situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

„O situație deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, județul Timiș, de unde au fost evacuate 8 persoane suprinse de creșterea rapidă a nivelului apei. Un alt caz similar a avut localitatea Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, unde 20 de persoane, printre care și 12 copii, izolate de viitură în 2 locuințe, au fost evacuate din zona de pericol pe cale aeriană. De asemenea, la nivelul județului Caraș-Severin, din 5 localități sau mai evacuat/autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane”, anunță IGSU.

Ion Cristoiu scrie despre cum i-a stricat pandemia planurile lui Klaus Iohannis: 'Au fost gândite de el şi sistemul instituţiilor de forţă'

De asemenea, în județul Caraș-Severin, în localitățile Obreja și Ciuta, din cauza riscului de rupere a digului de protecție pe râul Bistra au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a aproximativ 500 de persoane.

Conform IGSU, până la acest moment evoluția situației nu a impus luarea măsurii de evacuare, dar echipaje de intervenție lucrează, la ora transmiterii știrii, la consolidarea și supraînălțarea digului care protejează localitățile.

În ultimele 24 de ore au fost emise 11 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 10 județe, respectivArgeș, Arad, Călărași, Caraș-Severin, Harghita, Mureș, Satu-Mare, Suceava și Timișoara.

Din cauza inundațiilor, traficul rutier este oprit pe un drum național (DN 58 - Caraș-Severin), trei drumuri județene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A -Harghita) și a fost temporar afectat pe nouă drumuri naționale (DN 57, DN 6, DN 68 din Caraș-Severin, DN 1R – Cluj, DN 74, din Hunedoara, DN 22D din Tulcea, DN 17B din Neamț, DN 16, din Mureș și DN 1F din Cluj) și trei drumuri județene (DJ 106, DJ 106A din Sibiu și DJ 242 din Galați).

La ora transmiterii știrii, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, se intervine în județele Caraș-Severin și Cluj pentru evacuarea apei din curți și locuințe, precum și pentru consolidarea unui dig de protecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.