Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 martie, prima zi în care este interzis fumatul în spațiul public

noSmoking2

Legea care interzice fumatul în spații publice a fost publicată luni, 1 februarie, în Monitorul Oficial. Devine oficială la 45 de zile după publicare, deci 16 martie va fi prima zi în care nu se va mai fuma în spații publice.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 29 ianuarie, legea care prevede interzicerea fumatului în spații publice închise.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 29 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, se arată într-un comunicat remis de către Administrația Prezidențială.

Proiectul de lege defineste spațiul public astfel:

„Spatiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Potrivit Hotnews, singurele excepții de la regulă vor fi reprezentate de penitenciarele de maximă siguranță, precum și zona de tranzit din aeroporturile internaționale, în lege fiind precizat că „fumatul este permis numai în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaționale”. În ceea ce privește spațiile destinate copiilor, aici fumatul va fi interzis indiferent dacă respectivele spații sunt închise sau deschise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.