Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

16 persoane ucise și 17 date dispărute în urma furtunii tropicale Cheneso, în Madagascar

Ploile abundente care au căzut după ce furtuna tropicală Cheneso a atins uscatul în Madagascar au ucis 16 persoane, în timp ce alţi 17 oameni sunt daţi dispăruţi, a anunţat Biroul guvernamental de gestionare a riscurilor şi catastrofelor, informează Reuters.

Furtuna, care a ajuns pe insulă în data de 19 ianuarie, este prima din sezonul cicloanelor din 2023, care se formează de obicei în Oceanul Indian în largul coastelor acestei insule, potrivit Agerpres.

Trei persoane au murit după ce furtuna Cheneso s-a abătut asupra Madagascarului şi alte 13 în urma ploilor abundente generate de aceasta, a anunţat joi seară Biroul pentru gestionarea riscurilor şi a catastrofelor. Ploile vor persista şi în zilele următoare.

Furtuna s-a îndreptat din nou spre ocean duminica trecută şi a rămas staţionară în largul coastelor oraşului Morondava din vestul insulei Madagascar timp de peste două zile.

Fenomenul meteorologic a strămutat până acum peste 60.000 de oameni şi a avariat 13.000 de locuinţe şi 100 de şcoli, a anunţat joi departamentul de Protecţie Civilă şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene.

În ultimii ani, Madagascar şi Mozambic au fost lovite în mod repetat de furtuni şi cicloane severe, care au distrus locuinţe, infrastructuri şi culturi agricole, strămutând totodată mulţimi mari de oameni.

În ianuarie şi februarie 2022, patru furtuni majore au lovit insula Madagascar, unde au ucis cel puţin 138 de persoane, au distrus 124.000 de locuinţe şi au strămutat peste 130.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.