Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

160.000 de ucraineni au utilizat, în 2023, Aeroportul de la Salcea pentru a călători în Europa

bagaje aeroport

Aproape 160.000 de cetăţeni ucraineni au utilizat, anul trecut, Aeroportul Internaţional "Ştefan cel Mare" din Suceava pentru a călători în Europa, arată reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ).

Oficialii CJ Suceava au înregistrat 159.569 pasageri care au călătorit cu avionul pe cursele externe şi care au folosit acte de identitate emise de autorităţile din Ucraina, potrivit Agerpres.

"Numărul de pasageri cu cetăţenie ucraineană (care au folosit acte de identitate emise de Ucraina) procesaţi pe curse externe reprezintă 21,3% din totalul pasagerilor procesaţi pe curse externe", precizează CJ Suceava.

Ucraina se află în război din 24 februarie 2022, iar din acest motiv spaţiul aerian al ţării a fost închis.

Numărul pasagerilor care au tranzitat, anul trecut, Aeroportul Internaţional "Ştefan cel Mare" din Suceava a depăşit 800.000, în creştere cu 4,99% faţă de anul anterior.

Din totalul celor 802.167 pasageri înregistraţi pe aeroportul din Suceava, 403.420 au fost îmbarcaţi, iar 398.197 debarcaţi. Din analiza efectuată de CJ reiese că 93,4% din totalul pasagerilor, ceea ce înseamnă 749.249, au utilizat curse externe, iar 6,6%, adică 52.918, au optat pentru zboruri interne.

Numărul de avioane care au decolat sau au aterizat pe aeroportul de la Salcea se ridică la 8.138, cu 4,94% mai multe decât în anul 2022.

Luna în care a fost înregistrat cel mai ridicat trafic a fost iulie, când tranzitul a crescut la 86.667 pasageri.

Numărul de pasageri pe curse externe de tip charter turistic a crescut cu 59,36% faţă de anul 2022, ajungând la 54.964 persoane, principalele zboruri fiind asigurate către Antalya - Turcia, Hurghada şi Sharm el Sheikh - Egipt, Monastir - Tunisia şi Heraklion - Grecia.

Reprezentanţii CJ Suceava arată că în 2023 s-a finalizat modernizarea Aeroportului "Ştefan cel Mare", prin terminarea lucrărilor la Terminalul 2, care dublează capacitatea de procesare la 1,5 milioane de pasageri pe an şi creează condiţii de tip european atât pentru plecări, cât şi pentru sosiri.

Tot la finalul anului trecut s-a finalizat proiectul care măreşte gradul de securitate şi siguranţă în cazul Aeroportului Suceava prin construirea unui gard inteligent, a unui drum perimetral asfaltat, a unei clădiri de securitate care adăposteşte echipamente de procesare electronică, dar şi cele mai noi tipuri de utilaje pentru deszăpezire, pentru intervenţie în caz de incendii, pentru întreţinut spaţiul verde, grupuri electrogene şi instalaţii de iluminare în situaţii speciale.

Investiţiile realizate anul trecut în Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' se ridică la aproximativ 17 milioane de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.