Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 ani de la tragedia de la Mihăileşti - Cei şapte pompieri care şi-au pierdut vieţile, comemoraţi de colegi

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Cei şapte pompieri militari care şi-au pierdut vieţile în urmă cu 17 ani în explozia de la Mihăileşti au fost comemoraţi luni de către colegii lor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Urgenţă (ISU) Buzău, printr-un ceremonial ce a avut loc la monumentul dedicat acestora, potrivit agerpres.ro.

Reprezentanţii ISU Buzău au menţionat, într-un comunicat de presă, că ziua de 24 mai 2004 va rămâne "una dintre cele mai triste amintiri din istoria pompierilor buzoieni".

"Astăzi comemorăm cei 7 eroi pompieri care acum 17 ani şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Mihăileşti. În amintirea acestora, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Neron Lupaşcu" al judeţului Buzău a organizat o manifestare comemorativă la monumentul din localitatea Mihăileşti, aducând un omagiu celor care au fost: maior post mortem - Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem - Necula Romeo, sublocotenent post mortem - Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem - Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem - Stan Silviu, sublocotenent post mortem - Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem - Oprea Florentin Valentin. Chiar dacă a trecut mult timp de la tragedie, nu vom uita niciodată faptele de eroism şi sacrificiul suprem făcut de colegii noştri. Noi, pompierii, transmitem condoleanţe familiilor îndurerate, iar comemorarea evenimentului ne va aduce întotdeauna sentimente de glorie eternă faţă de eroii căzuţi în acest eveniment tragic", se arată într-un comunicat de presă al ISU Buzău, remis luni AGERPRES.

În data de 24 mai 2004, la ora 5,50, în comuna Mihăileşti, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie în urma accidentului unui autotren care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Un crater cu o adâncime de 6,5 metri şi un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăţi de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri, afectând acoperişurile mai multor case din zonă.

Accidentul s-a soldat cu 18 morţi şi 13 răniţi grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.