Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

17 migranti au murit într-un naufragiu, pe coasta Libiei

Agerpres - Reuters
naufragiu Mediterana

Trupurile neînsufleţite a 17 migranţi au fost descoperite începând de marţi lângă coasta de vest a Libiei, după naufragierea ambarcaţiunii lor, a anunţat miercuri paza de coastă a acestei ţări, informează AFP.

Libia este un important punct de trecere pentru zeci de mii de migranţi, majoritatea provenind din ţări ale Africii Subsahariene, care încearcă în fiecare an să ajungă în Europa, prin Italia, aflată la circa 300 de kilometri distanţă de coastele libiene.

Numărul de migranţi decedaţi în mare în timp ce încercau să ajungă în Europa a crescut mai mult de două ori în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2020, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) la mijlocul lui iulie. În septembrie, OIM a informat că 1.369 de migranţi s-au înecat în Marea Mediteraneană de la începutul anului.

Această nouă dramă a imigraţiei ilegale intervine la câteva zile după o "amplă campanie de securitate" întreprinsă de autorităţile libiene la periferia Tripoli, operaţiune ce a vizat în principal migranţi ilegali şi care s-a soldat cu un mort şi cel puţin 15 răniţi, potrivit misiunii ONU în Libia.

Candidaţii la exil interceptaţi sunt blocaţi în centre de detenţie, în condiţii denunţate de ONG-uri şi agenţii ale Naţiunilor Unite, într-o ţară în care situaţia securitară rămâne precară în pofida unor progrese politice înregistrate în ultimele luni, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.