Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

178 de cazuri de rujeolă, înregistrate anul acesta, faţă de 73 în tot anul trecut- Autorităţile atrag atenţia asupra importanţei vaccinării

Ro Health Review
rujeola

Numărul de cazuri de rujeolă înregistrate anul acesta în judeţul Alba a ajuns la 178, faţă de 73 raportate în cursul anului 2023. Cei mai vulnerabili sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani. Autorităţile atrag atenţia asupra importanţei vaccinării ca mijloc de prevenţie a bolii, potrivit news.ro.

”Comparativ cu 2023 când pe tot parcursul anului au fost confirmate 73 de cazuri de rujeolă, în perioada 1.01 – 20.03.2024 s-au înregistrat deja 178 de cazuri (dintre care 26 sunt în lucru). Cazurile suspecte sunt confirmate sau infirmate în urma testelor prelucrate în centrele Cluj sau Bucureşti. Conform raportului INSP-CNSCBT privind situaţia rujeolei până la data de 17.03.2024, judeţul Alba se situează pe poziţia 11 (din 41), cu o incidenţă de 64,57%”, sunt statisticile prezentate, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Alba.
Conform sursei citate, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă este de 5-9 ani, urmată de cea a copiilor cu vârste de 2 ani, 10-14 ani, 15-19 ani şi un an.
Copiii cu forme mai agresive ale bolii au fost internaţi în secţiile sau compartimentele de boli infecţioase ale spitalelor din judeţ. Cazurile care nu necesită internare sunt tratate la domiciliu, medicii recomandând izolarea bolnavului.
”În acest context, dorim să atragem din nou atenţia asupra importanţei vaccinării ROR. ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva a 3 boli - rujeola, oreionul şi rubeola. Vaccinarea copiilor este recomandată şi costurile sunt acoperite integral de către Ministerul Sănătăţii”, transmit oficialii DSP Alba.
Conform calendarului naţional de vaccinare, în România, copiii trebuie să primească două doze de vaccin ROR, iar administrarea serului se realizează în cabinetele medicilor de familie.
Prima vaccinare cu serul ROR se face la 12 luni, iar a doua, la 5 ani. În situaţii speciale, vaccinul ROR poate fi administrat la copiii mai mici de un an, începând de la 9 luni. Persoanele care primesc două doze de vaccin ROR în copilărie dobândesc protecţie pe viaţă.
În judeţul Alba, în anul 2023 au fost imunizaţi ROR 3.816 copii, iar de la declararea epidemiei de rujeolă, în perioada 6 decembrie 2023 – 20 martie 2024 în judeţ 1.255 de persoane au primit serul ROR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.