Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 dintre cele 104 localităţi ale judeţului au rata de infectare cu noul coronavirus zero în Prahova - Alte nouă comune au câte un singur diagnosticat

dezinfectare

Un număr de 18 comune din judeţul Prahova raportează indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ca fiind zero, în alte nouă localităţi, toate din mediul rural, fiind înregistrat câte un bolnav de COVID-19, potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate duminică de Prefectura Prahova, localităţile care au zero rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Adunaţi, Ariceştii Zeletin, Boldeşti-Grădiştea, Cărbuneşti, Chiojdeanca, Cocorăştii Colţ, Jugureni, Olari, Păcureţi, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Râfov, Salcia, Secăria, Şoimari, Talea, Tătaru şi Vadu Săpat.

Totodată, în alte nouă localităţi, toate din mediul rural, este raportat în prezent câte un caz activ de COVID-19.

Pe de altă parte, în comuna Gornet Cricov rata de infectare este de 4,15 la mie.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Municipiul Ploieşti raportează un indice de infectare de 1,16 la mie, în timp ce al doilea municipiu din judeţ, Câmpina, înregistrează un indice de 1,02.

La nivel judeţean, indicele de infectare este 0,93 la o mie de locuitori.

Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până duminică, 24 ianuarie, în judeţ au ajuns 16.461 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2.

De la debutul vaccinării, la 31 decembrie, şi până în prezent, au fost înregistrate nouă reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech.

"Ultima dintre ele a fost înregistrată la un centru din Ploieşti şi s-a manifestat sub formă de cefalee, stare generală de rău, durere locală şi înroşirea locului injectării. Persoana în cauză a fost ţinută sub observaţie, fără a fi nevoie de internarea acesteia”, informează autorităţile din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.