Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 imobile din Corabia, care aparţin unui belgian, puse sub sechestru

ciocanel judecator

Un cetăţean belgian şi soţia acestuia, care derulează afaceri în oraşul Corabia, sunt bănuiţi de transferuri ilegale de bani către România, domiciliile celor doi şi mai multe imobile deţinute de aceştia fiind percheziţionate şi puse sub sechestru în baza unor documente emise de autorităţile judiciare din Belgia, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, transmis miercuri Agerpres.

Percheziţiile au avut loc marţi, 16 mai, şi au vizat domiciliile celor doi cetăţeni belgieni şi imobile deţinute de aceştia în Corabia. "Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuate 9 percheziţii domiciliare, pe raza localităţii Corabia, în baza unei comisii rogatorii internaţionale, emisă de autorităţile din Belgia. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile şi a fost aplicat sechestru asupra a 18 imobile, ce aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în oraşul Corabia şi a două persoane, din Belgia", menţionează comunicatul IPJ Olt.

Cei doi cetăţeni belgieni sunt bănuiţi că în ultimii 11 ani ar fi făcut transferuri ilegale de bani către România prin intermediul a două firme cu sediul în Belgia. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la 3.000.000 lei. "În fapt, cele două persoane sunt bănuite că, în perioada 2006-2017, prin intermediul a două societăţi, cu sediul în Belgia, ar fi retras în mod ilegal mai multe sume de bani şi ar fi făcut transferuri de bani către România, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 lei. Cercetările se efectuează într-un dosarul aflat în instrumentarea autorităţilor judiciare din Belgia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri şi spălare a banilor", se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.