Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 persoane UCISE într-un atac sinucigaş comis de patru femei-kamikaze

nigeria, Maiduguri

Nouăsprezece persoane au fost ucise în cvadruplul atentat-sinucigaş comis marţi seara de femei la Maiduguri, important oraş din nord-estul Nigeriei, a anunţat poliţia nigeriană, care într-o primă etapă a estimat la 15 numărul victimelor, informează joi AFP, conform agerpres.

Cele patru femei-kamikaze au vizat o ceremonie funerară din cartierul Molai Kalemari, a explicat miercuri seara, într-un comunicat, şeful poliţiei din statul Borno, Damian Chukwu.

ALERTĂ teroristă în cantonamentul lui Real Madrid din SUA. UCLA a fost evacuată - VIDEO

Majoritatea victimelor erau membri ai miliţiilor civile, care au numeroase posturi de control la Maiduguri şi participă, alături de armata nigeriană, la unele operaţiuni militare pentru a-i combate pe insurgenţi.

'În total, 12 membri ai miliţiilor Forţei comune şi-au pierdut viaţa, alături de şapte localnici şi patru femei-kamikaze, aducând la 23 numărul total de morţi', a adăugat responsabilul.

De asemenea, 23 de persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri', a precizat el.

Atentatele-sinucigaşe au devenit principalul mod de operare al grupării Boko Haram după opt ani de insurecţie sângeroasă în nord-estul Nigeriei, care s-a soldat cu cel puţin 20.000 de morţi şi peste 2,6 milioane de refugiaţi.

Tinere femei şi fete sunt adesea folosite ca bombe umane pentru a ataca posturi de control şi ţinte civile precum moschei, pieţe şi staţii de autobuz.

În iunie, nouă persoane au fost ucise într-o serie de atentate sinucigaşe în oraş, în timpul sărbătorii Aid el-Fitr, ce marchează sfârşitul lunii sacre a Ramadanului la musulmani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.