Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 presupuşi membri ai grupării Statul Islamic au fost arestaţi la Izmir

jurnaldevrancea.ro
catuse

Nouăsprezece presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI), bănuiţi de pregătirea unor acte de sabotaj pentru a perturba referendumul din 16 aprilie din Turcia, au fost arestaţi marţi de poliţie în vestul ţării, relatează AFP. Cele 19 persoane - 10 turci şi nouă sirieni - au fost arestate la Izmir (vest), în cadrul unei anchete asupra planurilor SI de a împiedica desfăşurarea în condiţii normale a referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, notează agenţia de presă Anadolu.

În timpul percheziţionării domiciliului lor, au fost confiscate numeroase documente legate de SI şi uniforme de luptă. Suspecţii erau în contact cu membri ai SI din Siria. Săptămâna trecută, forţele turce de securitate au reţinut săptămâna trecută 1.686 de persoane suspectate de legături cu organizaţii teroriste. Un număr de 570 de persoane sunt suspectate de legături cu militanţii kurzi, în timp ce 963 sunt acuzate de legături cu Fethullah Gulen, un cleric aflat în exil în SUA şi pe care guvernul de la Ankara îl consideră că a orchestrat tentativa de puci eşuată din 15 iulie anul trecut.

Ca urmare a puciului eşuat, preşedintele Erdogan a declarat stare de urgenţă şi a început represaliile împotriva unor funcţionari publici, membri ai forţelor de securitate şi a opoziţiei politice. Circa 47.000 de persoane au fost arestat în Turcia pentru legături cu Gulen, în timp ce alte peste 10.000 au fost plasate în detenţie pentru legături cu grupările kurde, conform Agerpres. Ministerul de Interne turc a anunţat că 77 de persoane au fost reţinute ca suspecţi în legătură cu gruparea Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.