Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2+1 momente ciudate în dezbaterea pentru Primăria Capitalei

"Candidatul" Sorin Oprescu

De la bun început, discuțiile au sugerat că formatul emisiunii este cumva relaxat. S-a vorbit despre inexistența unui regulament scris, Gâdea a spus că este posibilă folosirea în avans a minutelor "dacă răspunsul este interesant" (adică și-a rezervat dreptul să decidă).

Asta îmi amintește o poveste cu cabluri și calculatoare.

În vechile calculatoare, pe care le vedem și astăzi prin birouri, fiecare cablu intra în gaura lui. Cablul de imprimantă în portul pentru imprimantă, tastatura în portul pentru tastatură, etc. Calculatoare și porturile moderne, se bazează pe cabluri și porturi multifuncționale (USB). În același port poți să introduci un stick de memorie de pe care să rulezi programe, sau o imprimată. Consecința de securitate, simplificând discuția, este ca acuma imprimata poate rula programe "de capul ei". La fel mouse-ul.

Dacă, într-adevăr, nu au fost stabilite regulile clar și în scris, atunci dezbaterea a fost ca unul din calculatoarele astea moderne. Asta îl face pe Gândea administrator de sistem. Iar Gâdea a decis să îl conecteze la dezbatere pe Sorin Oprescu. Care, surpriză, surpriză, a fost un susținător discret al Gabrielei Firea și a căutat să calmeze sentimentul de urgență în Sănătate transmis de Predoiu și Dan.

"Multe din cele spuse acolo în emisiune sunt ușor deformate. Sunt convins că dl Predoiu știe foarte bine că an de an s-au făcut indicatorii de performanță și s-au urmărit tot timpul în spitale."

Unificarea dreptei

Cătălin Predoiu le-a propus lui Daniel Barbu și (mai ales) lui Nicușor Dan ca dintre ei trei să rămână să reprezinte dreapta cel mai bun în sondaje.

"Domnilor profesori, știm cu toții că atunci când dreapta se unește, PSD-ul pierde. Cumva cred că toți ne opunem PSD-ul. E un partid care nu și-a rezolvat problemele de corupție, are restanțe din guvernările trecute. Eu vă întreb, pentru că se votează într-un sigur tur, sunteți de acord ca noi trei, așa, persoane fizice, noi trei, în ultima săptămână de campanie să facem un sondaj, iar cel care este primul să primească susținerea celorlați doi?"

În dezbatere, mișcarea nu a mers excelent. Nicușor Dan a livrat un discurs în care și-a întărit credibilitatea poziției sale antipolitice. Barbu a ținut un discurs mai alambicat, prea puțin sexy pentru alegerile locale. Dar între cei doi, Predoiu a fost "săpat" și de sus și de jos.

Dar gestul nu este nici bun nici rău. El creează un cadru în care Predoiu poate să spună: uite, eu am vrut, eu sunt ăla bun, haideți în jurul meu. dacă Predoiu va construi bine pe această fundație poate avea de câștigat, dacă nu, nu.

Ca bonus, ideea lui Predoiu preia și îmbunătățește o propunere mai veche a lui Ciprian Ciucu. Astfel, echipa lui Predoiu poate transmite un mesaj de unitate și/sau Ciucu poate fi trimis în misiune să îl contreze pe Dan.

Liniște în mediul online și, în general, în media

Din câte am putut vedea noi, dezbaterea nu a aprins imaginația consumatorilor și producătorilor de media. Hexi Pharma sau chiar Game of Thrones au încins mult mai tare spiritele. Nu este ceva ce s-a întâmplat în dezbatere, ci în jurul ei. Dar arată un eșec colectiv al candidaților de a mobiliza imaginația și interesul opiniei publice. Dacă în seara aceasta Mihai Gâdea nu proclamă un mare triumf al Antenelor, vom ști că și audiențele au fost modeste.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.