Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2 români au speriat Spania!

pixabay
boom
Garda civilă anunta ca au fost arestați trei bărbați, doi de origine română și unul de origine moldoveana, cu vârste cuprinse între 32 și 42 de ani și cu domiciliul în cartierul Madrid, San San Blas. Aceștia sunt acuzați că au jefuit 47 de unități, „în special farmacii”, de când a început carantina cu coronavirus. Modul de operare a fost mereu același: „Ei au furat masini utilitare pentru a comite jafulurile“ , au spus sursele care cerceteaza cazurile. Scopul acestora era să obțină cât mai mulți bani și obiecte de valoare ușor de vândut pe piața neagră, explică aceleași surse.
Operațiunea numită Blackroof-Cervero a început la Illescas (Toledo) după una dintre acțiunile acestui grup infracțional, din analiza multiplelor fapte penale detectate, care au fost comise întotdeauna noaptea, s-a constatat că grupul era format din cel puțin trei persoane. "Autorii au patruns prin forțarea unităților cu unele ocazii sau prin spargerea geamurilor ușilor și ferestrelor, folosind pentru aceasta capacele canalizărilor care se aflau în apropiere", detaliază nota de la Garda Civilă.
Cei deținuți acum sunt acuzați de infracțiunile de apartenență la un grup infracțional și tâlhărie cu forță. Și au fost propusi și pentru sancțiuni prin art. 7 din Decretul Regal 463/2020 privind starea de urgenta care stabilește limitarea deplasarii populației. Li se atribuie responsabilitatea pentru jafuri cu forță comise în timpul carantinei în baruri, opticieni, benzinării și în principal farmacii din Toledo (Olías del Rey, Mazarambroz, Añover del Tajo, Almonacid, Seseña, Numancia de la Sagra, Villarubia de Santiago , Mocejón, Carranque, Casarrubios del Monte, Ventas de Retamosa, Polán sau Val de Santo Domingo); Madrid (El Álamo, Buitrago, La Cabrera, San Agustín de Guadalix, Las Rozas, Villanueva del Pardillo și Navalcarnero); Ciudad Real (Ciudadrealeña și Campo de Criptana), și Segovia (Boceguillas).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.