Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de ani de eforturi pentru denuclearizarea Coreii de Nord AU EŞUAT - Rex Tillerson

Şeful diplomaţiei americane, aflat în vizită în Japonia, a constatat joi eşecul eforturilor diplomatice depuse în ultimii 20 de ani pentru denuclearizarea Coreii de Nord şi a cerut să se adopte "o nouă abordare", relatează AFP, potrivit agerpres.

"Cred că este important să se recunoască faptul că eforturile politice şi diplomatice din ultimii douăzeci de ani pentru a conduce Coreea de Nord spre denuclearizare au eşuat", a declarat Rex Tillerson la Tokyo, prima etapă a unui turneu în Asia consacrat crizei declanşate recent de lansarea de către Phenian a unor rachete în apropierea Japoniei.

Probleme pentru Duterte în parlamentul filipinez. Se cere punerea sub acuzare pentru abuz de putere

"În faţa acestei ameninţări ce continuă să crească, este clar că este nevoie de o nouă abordare", a adăugat el într-o conferinţă de presă comună cu ministrul japonez de externe Fumio Kishida.

Noul secretar de stat american a reafirmat că Statele Unite vor continua să lucreze strâns cu Japonia şi Coreea de Sud pentru a contracara provocările regimului de la Phenian, dar a întins mâna poporului nord-coreean. "Coreea de Nord şi poporul ei nu trebuie să se teamă de Statele Unite şi vecinii lor", a insistat el.

El a cerut de asemenea Chinei, unde se va duce sâmbătă, să facă presiuni mai puternice asupra aliatului său nord-coreean. "Credem că ei au un rol foarte important (...). Vom vorbi cu China despre alte măsuri pe care ar trebui să le întreprindă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.