Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de autobuze hibrid circulă pe străzile municipiului Galați

autobuz hibrid

Toate cele 20 de autobuze hibrid achiziţionate de către Primăria municipiului Galaţi se află în dotarea societăţii edilitare de transport public Transurb, ultimul vehicul din lot fiind livrat în urmă cu puţin timp, informează, miercuri, Biroul de presă al municipalităţii, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului.

Autobuzele au o garanţie de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei.

"Este pentru prima dată când gălăţenii circulă cu autobuze hibrid. În urmă cu puţin timp a sosit şi ultimul autobuz hibrid din lotul celor 20 achiziţionate care va intra în circulaţie după procedurile de înmatriculare, celelalte fiind deja pe trasee. Şi nu ne oprim aici. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani gălăţenii vor circula şi cu tramvaie de ultimă generaţie", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Fiecare dintre cele 20 de autobuze hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Aproape 100 de mijloace de transport, toate noi şi moderne, au ajuns în parcul auto al Transurb în ultimii ani, respectiv 17 troleibuze, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi 20 autobuze hibrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.