Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2022, un an brutal pentru piața criptomonedelor. Bitcoin a pierdut peste 60% din valoarea sa

impact.ro
bitcoin criptomoneda

În cea mai recentă lovitură dată spațiului cripto, Core Scientific, una dintre cele mai mari companii de minerit criptografic cotate la bursă din SUA, care produce în principal bitcoin, a intrat în faliment pe 21 decembrie, invocând scăderea prețurilor criptografice și creșterea costurilor cu energia, anunță cnbc.com.

Iar implozia FTX, o platformă de tranzacționare criptografică acum falimentară, care a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari, a zdruncinat încrederea investitorilor, în timp ce efectele colaterale ale prăbușirii companiei continuă să se răspândească în întreaga industrie criptografică.

"Mulți americani încep să realizeze că criptomonedele sunt doar o manie speculativă și că industria este plină de escroci", a declarat James Royal, reporter principal la Bankrate, pentru CNBC Make It.

În acest sens, aproximativ 60% dintre americani cred acum că investiția în moneda digitală este foarte riscantă - în creștere de la 45% în 2021, potrivit recentului studiu CNBC Make It: Sondajul Your Money, realizat în parteneriat cu Momentive. Alți 26% cred că este moderat de riscant.

Doar 8% dintre americani au o viziune pozitivă asupra criptomonedelor începând cu noiembrie 2022, potrivit sondajului economic CNBC All-America Economic Survey.

În general, piața criptografică a pierdut puțin peste 2.000 de miliarde de dolari în 2022, iar monedele digitale populare, precum bitcoin, au scăzut cu mult sub maximele din 2021.

Iată cât de mult s-a schimbat valoarea a șapte criptomonede populare în 2022, începând cu 22 decembrie, conform calculelor CNBC.

  • Terra: -100%.
  • Solana: -93%
  • AMP: -93%
  • Cardano: -80%
  • Ether: -67%
  • Bitcoin: -63%
  • Dogecoin: -55%

Este probabil ca prețurile să scadă și mai mult atunci când "comercianții și companiile de cripto încep să vadă că nu au un flux nesfârșit de mărci dispuse să susțină prețurile criptomonedelor".

"Domeniul Crypto este considerat a fi un activ foarte volatil, care este supus fluctuațiilor și scăderilor imprevizibile de preț. Din acest motiv, experții financiari sfătuiesc, de obicei, să nu investiți în cripto mai mult decât sunteți dispus să pierdeți potențial", spune Royal..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.