Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2024, anul investițiilor în MAI. Cătălin Predoiu anunță o serie de măsuri importante în contextul aderării la Schengen

Ministerul Afacerilor Interne
Catalin Predoiu

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în acest an cuprinde o sumă de trei ori mai mare pentru investiţii decât anul trecut, care a fost de asemenea o sumă importantă, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

"Deci avem în jur de 900 de milioane de lei pentru investiţii în logistică, în egală măsură noi trebuie să ne preocupăm şi de consolidarea statutului poliţistului, poliţistului de frontieră, jandarmului, pompierului salvator şi aşa mai departe. În acelaşi timp, noi am lansat şi o serie de reforme instituţionale, IPJ Constanţa e doar un exemplu, dar gândim şi alte astfel de măsuri, toate acestea încadrate în priorităţile pe care ministerul le-a urmărit încă de anul trecut, consolidarea şi relansarea luptei antidrog, antitrafic de persoane, crima organizată şi aşa mai departe", a spus Predoiu, după întâlnirea cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, şi sindicatele reprezentative la nivelul MAI.

El a precizat că o serie de măsuri importante trebuie luate şi ca urmare a deciziei Consiliului European privind accesul României în spaţiul Schengen, cu frontiera aeriană şi frontiera navală.

"Trebuie puse în practică aceste decizii prin consolidarea mijloacelor noastre de a combate migraţia ilegală şi de a proteja frontiera naţională. De asemenea, trebuie să continuăm măsurile de modernizare a armelor, există deci un complex de acţiuni pe care noi deja le întreprindem, astfel încât la capătul mai multor ani de măsuri susţinute întreg ansamblul forţelor Ministerul Afacerilor Interne să fie modernizat", a mai spus Predoiu.

El a menţionat că vizita primului-ministru şi a viceprim-ministrului la Ministerul Afacerilor Interne se încadrează în acest complex de măsuri şi ţinut să mulţumească acestora, cât şi coaliţiei, pentru sprijinul de care a beneficiat pe parcursul anului trecut şi anului acesta.

"Pe de o parte, sunt o serie de măsuri care trebuie concertate la nivel european, se discută chiar la nivelul Consiliului JAI acest tip de măsuri, astfel încât procedurile să fie în acord cu ce se întâmplă la ora acesta în spaţiul Schengen, pe frontierele aeriene şi navale. Chestiuni care ţin de la dotări tehnice până la modul de procesare a vizelor. Pe de altă parte, noi trebuie să consolidăm Poliţia de Frontieră şi în termeni de resursă, şi în termeni de proceduri, şi în termeni de cooperare poliţienească, aş vrea să accentuez acest lucru", a mai declarat Predoiu.

În opinia ministrului, cheia în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare poliţienească, nu numai cu Austria, ci şi cu toate statele din jurul României, iar cooperarea poliţienească şi combaterea migraţiei ilegale sunt argumentele cele mai puternice, pe lângă cele politico-diplomatice pe care le are România în această discuţie privind Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.