Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 de migranţi din Afganistan, Pakistan şi Libia, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 21 de migranţi din Afganistan, Pakistan şi Libia care, în ultimele 24 de ore, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în camioane sau mergând pe jos pe câmp, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I a fost verificat un camion condus de un bulgar în vârstă de 26 de ani, care transporta diverse alimente în Cehia. În urma verificării remorcii, autorităţile au găsit şase persoane ascunse printre cutiile cu mărfuri. Acestea sunt din Afganistan şi Pakistan, trei adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

La PTF Nădlac II, tot într-un camion condus de un cetăţean bulgar, încărcat cu ţevi metalice transportate în Germania, au fost găsiţi şapte migranţi Afganistan, un adult de 21 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, toţi solicitanţi de azil în România.

Marţi dimineaţă, în zona Nădlac au fost prinse, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Este vorba de cetăţeni din Libia, în vârstă de 17 şi 22 de ani.

Totodată, la Nădlac II, într-un camion condus de un român, care transporta piese auto în Ungaria, au fost găsiţi şase migranţi din Afganistan, patru adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi doi minori, în vârstă de 16 şi 17 ani, toţi solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări, iar migranţii riscă dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce şoferii ar putea fi acuzaţi de trafic de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.