Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

22 septembrie, ziua istorică în care Bucureștiul va fi pentru prima dată capitala europeană fără autoturisme

Puterea
bicicleta strada bucuresti

Consiliul General al Municipiului București a votat cu 43 de voturi pentru și o singură abținere, fără niciun vot împotrivă, participarea Municipiului București la inițiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilității” 2019 și stabilirea „Zilei fără autoturisme în București” pe data de 22 septembrie. Proiectul a fost inițiat de consilierii generali ALDE, Tudor - Tim Ionescu, Tomnita Florescu (viceprimar), Claudiu Daniel Catana și Voicu Ion Valentin.

Astfel, conform proiectului, pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 și 17:00, se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculele electrice cu 2,3 sau 4 roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

De asemenea, proiectul prevede participarea Municipiului București la inițiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care în 2019 se desfășoară sub tema „Mergi cu noi”. De la introducerea sa în 2002, impactul Săptămânii Europene a Mobilității a crescut constant, atât în Europa, cât şi în lume. În 2017, campania a bătut recordul de participare; 2 526 de oraşe din 50 de ţări au organizat activități în decursul săptămânii. 
Peste jumătate dintre oraşele participante au implementat măsuri permanente, însemnând un total de 7 993 de măsuri axate în principal pe gestionarea mobilității, accesibilitate şi facilități noi sau îmbunătățite pentru biciclişti. 
Săptămâna a culminat cu „Ziua fără autoturisme”, în care oraşele participante au delimitat una sau mai multe zone rezervate exclusiv pietonilor, bicicliştilor şi transportului public întreaga zi. În 2017, 1.352 de oraşe au organizat „Ziua fără autoturisme".

În fiecare an, Săptămâna Europeană a Mobilităţii se axează pe o temă specifică legată de mobilitatea durabilă. În 2019, tema este „Mersul sigur pe jos şi cu bicicleta”. Ediția din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității pune în prim plan mersul sigur pe jos şi cu bicicleta şi beneficiile pe care le aduce sănătății, mediului înconjurător şi finanţelor noastre!

Modurile active de transport, cum a fi mersul pe jos şi cu bicicleta, nu generează emisii şi ne menţin inimile şi corpurile sănătoare. S-a constatat şi că oraşele care promovează mersul pe jos şi cu bicicleta în locul autoturismelor sunt mai atractive, au un trafic mai descongestionat şi o calitate mai ridicată a vieţii.

Prin acest proiect, ALDE își continuă seria de proiecte din zona de mediu și protecția a acestuia, precum și îmbunătățirea calității vieții în Municipiul București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.