Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

23 de dosare penale deschise pentru difuzarea de informații false despre epidemia de coronavirus și pentru zădărnicrea combaterii bolilor

facebook
justitie dosar penal

Autoritățile române au dechis până joi 23 de dosare penale pentru difuzarea de informații false despre epidemia de coronavirus și pentru zădărnicrea combaterii bolilor, au anunțat reprezentanții Grupului de comunicare strategică, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Grupului de comunicare strategică, cele mai multe dosare au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

„Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, autoritățile roagă cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu răspândească pe rețelele de socializare sau pe alte canale informații care nu provin din surse oficiale.

„Totodată, reiterăm faptul că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. Nu există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România”, a mai transmis Grupul de comunicare strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.