Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.342 de cetăţeni ucraineni au trecut prin tabăra de refugiaţi de la Huşi în ultimele trei zile

InquamFOTO/George Calin
refugiati ucraina

Un număr de 2.342 de cetăţeni ucraineni au sosit în tabăra mobilă de tranzit din municipiul Huşi în ultimele 72 de ore, 2.230 dintre aceştia plecând mai târziu spre Bucureşti, Iaşi, Bacău şi Galaţi, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

"Numai în ultimele 24 ore, 108 persoane fugite din calea războiului au preferat să fie cazate temporar în diferite spaţii locative din localităţile Huşi, Vaslui şi Râşeşti, în timp ce patru persoane au cerut să fie cazate în tabăra mobilă operaţionalizată în municipiul Huşi. Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui este la datorie 24 de ore din 24, pompierii militari colaborând foarte bine cu celelalte structuri teritoriale ale MAI, cu autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţ pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care sosesc din zona de conflict şi au nevoie de ajutor. Toate instituţiile implicate în gestionarea acestei situaţii sunt în legătură permanentă şi colaborează foarte bine pentru ca persoanele care se refugiază din faţa războiului să treacă mai uşor prin aceste momente", precizează un comunicat de presă transmis de ISU Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, alte spaţii vor fi puse la dispoziţia refugiaţilor în funcţie de numărul de persoane care solicită cazare în judeţul Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.