Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

24 de stații se vor deschide în metroul moscovit până la sfârșitul anului 2023, anunță autoritățile

vestidinrusia.ro
noua stație Tropariovo

Alte 24 de stații se vor deschide în metroul moscovit până la sfârșitul anului 2023, a anunțat primarul adjunct al Capitalei ruse, Andrei Bocikariov, citat de agenția TASS.

Potrivit precizărilor oficialului, 21 dintre aceste stații se află deja în curs de realizare. Astfel, în cursul acestui an se pregătesc să fie inaugurate 10 noi stații ale Liniei inelare principale (BKL). Lucrările de construcție se vor finaliza în 2022. Prin urmare, BKL va deveni cea mai lungă linie a metroului din Moscova și a treia linie inelară a transportului feroviar de pasageri, notează Moslenta.

După cum a precizat Bocikariov, construcția metroului reprezintă un program cheie al industriei orășenești de construcții. ”Transportul ne-stradal este cel care ne permite să asigurăm o deplasare mai eficientă și mai confortabilă a cetățenilor prin oraș, ceea ce influențează în mod direct asupra securității și vieții economice a Moscovei”, a explicat el.

Începând din 1936 până în 2010, în capitala Rusiei au fost construite 178 de stații de metrou, a adăugat Bocikariov. În următorul deceniu au apărut încă 90 de stații subterate și supraterane.

În iunie, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat proiectul de planificare pentru prima secțiune a noii linii de metrou – Rubliovo-Arhanghelskaia – de la ”Șelepiha” la ”Lipovaia roșcia”. Secțiunea are o lungime de 12,65 kilometri și va dispune de șase stații: ”Zvenigorodskaia”, ”Karamîșevskaia”, ”Bulvar Karbîșeva”, ”Jivopisnaia”, ”Stroghino”, ”Lipovaia Roșcia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.