Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

24 martie - Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei: Clădiri din mai multe oraşe vor fi iluminate în roşu

tuberculoza

Mai multe clădiri din Bucureşti, Constanţa, Cernavodă, Iaşi şi Craiova vor fi iluminate în roşu, miercuri seară, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei.

Mesajul pe care Parteneriatul Stop TB România îl transmite în acest an este: "Mergi la medic! Pentru tine şi pentru cei dragi ţie. Eşti important pentru tine şi pentru cei din jurul tău. Dacă ai simptome, mergi la medic cât mai repede. Ţie îţi va fi mai uşor să treci peste boală, iar familia, prietenii, colegii de muncă se vor bucura sa te aibă alături activ şi sănătos", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre 'psihoza Groșan': oamenii refuză masca de oxigen

De asemenea, vor fi organizate o serie de campanii de informare online.

Astfel, în seara de miercuri, 24 martie, vor fi iluminate în roşu:

* În Bucureşti, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii şi Turnul de Telecomunicaţii Ciurel, aflat în curtea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale;

* În judeţul Constanţa, Podul Sfânta Maria din Cernavodă şi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa "Teodor T. Burada", Centrul Multifuncţional Educativ Pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanţa;

* În Iaşi, clădirea Primăriei şi cea a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa";

* În Craiova, Muzeul de Artă, precum şi biserica aflată în curtea Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Craiova.

Potrivit sursei citate, la Constanţa are loc online ediţia a II-a a Concursului judeţean de cunoştinţe "Educaţie pentru sănătate", cu subiectul 'Tuberculoza', şi a Concursului judeţean de desene "Super puterile noastre în lupta cu tuberculoza", concursuri pentru clasele III-VIII, organizat de Şcoala "George Coşbuc" din 23 August în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Lucrările participanţilor la concurs pot fi vizionate în expoziţia online din Galeria de artă 'Virgil Coman', cu sprijinul Asociaţiei culturale Wild Art. De asemenea, în mijloacele de transport în comun CT BUS va fi redat în perioada 22-31 martie clipul informativ despre infecţia cu tuberculoză.

La Iaşi, Disciplina de Pneumologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi împreună cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi organizează, miercuri, webinarul "Tuberculoza fără graniţe în vremuri pandemice", dedicat Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei. Tot în municipiul Iaşi, vor rula şi clipuri informative în mijloacele de transport şi vor fi afişate materiale stradale.

Acţiunile sunt organizate de membrii Parteneriatului Stop TB Romania, 11 organizaţii care luptă pentru drepturile pacientului şi acces la servicii medicale de calitate: Fundaţia Romanian Angel Appeal; Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR), Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS), Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor (RHRN), ACCEPT România, Liga Studenţilor Medicinişti Târgu Mureş, Asociaţia Sens Pozitiv, Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu TB-MDR Filiala Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.