Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

26 de persoane au fost arestate în Franța și Belgia, în ancheta privind moartea a 39 de migranţi vietnamezi într-un camion frigorific

www.agerpres.ro
transportatori, tir, camion

Douăzeci şi şase de persoane au fost arestate marţi în Franţa şi Belgia, în ancheta deschisă după ce 39 de migranţi vietnamezi au fost descoperiţi morţi într-un camion frigorific, într-un parc industrial la est de Londra, în octombrie 2019, au informat miercuri parchetul din Paris şi parchetul federal belgian, transmit AFP şi Reuters.

În Belgia au fost arestaţi 11 vietnamezi şi doi marocani, iar în regiunea pariziană au fost reţinute alte 13 persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Cei arestaţi sunt suspectaţi şi de implicare într-un amplu trafic de trafic de persoane între Franţa, Belgia şi Marea Britanie.

Parchetul francez nu a precizat naţionalitatea lor, dar, conform unei surse apropiate dosarului, este vorba în principal tot de vietnamezi.

La 23 octombrie 2019, 39 de persoane - 31 de bărbaţi, printre care doi adolescenţi de 15 ani, şi opt femei - au fost găsite decedate într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. O parte dintre victime stătuseră în Belgia înainte de plecare, a precizat parchetul federal într-un comunicat.

Ancheta cu privire la această tragedie este purtată în comun de Marea Britanie, Irlanda, Franţa şi Belgia. Marţi au avut loc 16 percheziţii pe teritoriul belgian, în principal la Bruxelles, iar 13 persoane au fost arestate: 11 vietnamezi şi doi marocani.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

'Filiera creată de traficanţi este bănuită că a transportat până la mai multe zeci de persoane în fiecare zi timp de mai multe luni', indică parchetul belgian.

'Organizaţia se concentra pe transportul de refugiaţi veniţi din Asia, în special din Vietnam', şi este 'suspectată că a făcut posibil' transportul celor 39 migranţi descoperiţi morţi la 23 octombrie de poliţia britanică într-o zonă industrială din Gray (Essex).

Drama, care a avut răsunet internaţional, a scos la lumină pericolele imigraţiei clandestine, cu traficanţi lipsiţi de scrupule care profită de vulnerabilitatea victimelor, care ajung adesea în slujbe precare, într-un statut de semi-sclavie în Marea Britanie.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

În această lună mai avut loc o arestare, în Irlanda, unde a fost reţinut presupusul organizator al rotaţiei şoferilor care a condus la tragedia vietnamezilor.

În ancheta din Marea Britanie au fost deja inculpate cinci persoane, printre care Maurice Robinson, şoferul camionului interceptat la Grays. În faţa unui tribunal din Londra, el a pledat vinovat de omor din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.