Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.640 de tablete au fost distribuite, în ultimele zile, la aproape 100 de unităţi de învăţământ din Constanța

internet tableta

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că 2.640 de tablete au fost distribuite, în ultimele zile, la aproape 100 de unităţi de învăţământ din judeţ, jumătate dintre acestea fiind din mediul rural, potrivit news.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a distribuit, în 8 şi 9 decembrie, 2.640 de tablete pentru 98 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Constanţa. Dintre acestea, 51 sunt din mediul rural şi 47 din mediul urban: 26 în municipiul Constanţa, 2 - Eforie, 3 - Cernavodă, 5 - Mangalia, 7 - Medgidia, 4 - Năvodari.

"Acţiunea s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa, în baza unei programări a instituţiilor şcolare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanţarea fizică, precum şi toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis ISJ Constanţa.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Sursa citată a precizat că aceste tablete au fost distribuite în cadrul Programului Naţional Şcoala de acasă, iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii şcolari Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Tabletele au incluse o cartelă pentru internet şi un soft preinstalat.

"Aşadar, directorii instituţiilor de învăţământ, în baza unei proceduri operaţionale aprobate în cadrul consiliilor de administraţie, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispoziţiilor legale. De asemenea, precizăm că, faţă de raportarea trimisă de directorii unităţilor şcolare (raportare care a stat la baza procesului de achiziţie), s-a înregistrat la mai multe şcoli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari”, a menţionat Inspectoratul Şcolar Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.