DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

29 de deputați moldoveni ar fi implicați în Operațiunea Bahamas. I se cere procurorului general al Moldovei să le ceară ridicarea imunității

Procuratura Generala a Republicii Moldova
Alexandr Stoianoglo

Deputatul Iurie Reniță susține că așteaptă ca procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputaților vizați în „operațiunea Bahamas”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Reniță susține că ar fi vorba despre deputații Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco, și alți 25 de fruntași PSRM-iști, transmite Știri.md.

"Cu un an în urmă, pe 23 martie 2020, am publicat o copie a contractului de împrumut de 1 milion 500 mii euro între “WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” SRL (Republica Moldova). Contractul a fost semnat de către Zulphy Saday Santamaria Guerrero și Petru Burduja, actualmente deputat PSRM.

Chiar dacă a trecut un an de zile de la publicarea contractului și ale altor probe incontestabile ce ne demonstrează că a fost vorba de o spălare clasică de bani din Federația Rusă pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016, nici până astăzi nu avem o poziție clară și acțiuni concrete din partea Procuraturii Generale (PG).

N-aș vrea să cred că cei de la PG nu cunosc că Igor Dodon nu mai este șef de stat. Deputații socialiști Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco, deopotrivă cu alți 25 fruntași PSRM-iști, implicați în această spălare de bani în proporții deosebit de mari, trebuie să răspundă în fața legii.

Este absolut neconvingătoare justificarea PG precum că ar exista probleme cu convocarea comisiei rogatorii pentru a confirma implicarea deputaților socialiști în spălarea de bani. Fără a substitui obligațiunile PG, aș recomanda acesteia, inclusiv procurorului general Alexandru Stoianoglo, să manifeste mai multă verticalitate și responsabilitate profesională, indiferent de apartenența sau afilierea politică a unui sau altui deputat", a scris Reniță.

Totodată, deputatul a publicat un document ce ar dovedi vinovăția acestora.

"În cazul în care PG a uitat de acest document și de alte probe concludente, pe care le-am publicat și prezentat Autorității Naționale pentru Integritate și Procuraturii Generale, le propun republicarea integrală a acestui document, în speranța să-l revedem cât mai curând pe Alexandru Stoianoglo în Parlament. Pentru aceasta are suficiente motive, dar și probe incontestabile!

Operațiunea “Bahamas”: contract de împrumut de 1 milion 500 mii euro între “WESTERBY LIMITED”(Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova).

Publicarea anterioară a documentelor ce demonstrează spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016 este acum suplimentată și confirmată de prezentarea contractului (în anexe) de împrumut de 1 milion 500 de euro între “WESTERBY LIMITED”(Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova). Publicarea acestui document de referință a fost o promisiune făcută de deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și subsemnatul în cadrul conferinței de presă din 17 martie curent de la Parlamentul Republicii Moldova", a mai scris Reniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.