Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de morți, USR îi cere Sorinei Pintea să declare epidemie de gripă

usr uniunea salvati romania

Reprezentanții USR au solicitat, miercuri, ministrului Sănătății, Sorina Pintea ”să declare epidemie de gripă” pentru a opri răspândirea acesteia, iar coaliției PSD-ALDE-UDMR ”să deblocheze de urgență Legea Vaccinării”.

”USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum București, Constanța și Argeș, Arad, Olt. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză și o mai bună comunicare cu DSP-urile. Vom aștepta să moară peste 100 de oameni, așa cum s-a întâmplat anul trecut?USR solicită coaliției PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgență Legea Vaccinării, aflată de peste un an și jumătate în Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al USR, conform Mediafax.

USR consideră că deși ”vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu”, trebuie luate măsuri pentru ”a preveni o nouă criză” și îi îndeamnă pe cetățeni să cumpere ”singuri vaccinul de la farmacii”, deoarece Guvernul Dăncilă nu consideră ”imunizarea o prioritate”.

”Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză. România se numără printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%! Vă îndemnăm să vă vaccinați singuri, cumpărați vaccinul de la farmacii și aveți singuri grijă de voi și familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, se mai arată în comunicatul USR.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pe 15 ianuarie, faptul că în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Ea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.