Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 întrebări de logică la care doar 17% din oameni răspund corect

Radu Pop
alignthoughts.com
creier-inteligent

Un test de inteligență creat la celebra universitate americană Princeton, în 2005, de către psihologul Shane Frederick, a fost conceput pentru a testa capacitatea oamenilor de a se abține să răspundă instinctual. Acest test are doar trei întrebări, întrebările par ușoare și cei care răspuns au tendința să răspundă rapid, însă întrebările nu sunt chiar atât de simple pe cât par la prima vedere. Doar 17% din persoanele care au făcut testul au răspuns corect la toate întrebările, conform adevărul.ro.

Iată întrebările:

1. O minge şi o bâtă costă împreună 1 dolar şi 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de maşini pentru a fabrica 100 de obiecte?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

Răspunsurile corecte:

1. Majoritatea persoanelor răspund 10 cenți. Răspunsul corect este, însă, 5 cenți. O minge costă 5 cenți, bâta costă cu un dolar mai mult, deci un dolar și 5 cenți. Plus 5 cenți cât costă mingea, obținem 1 dolar și 10 cenți.

2. Majoritatea persoanelor răspund 100 de minute. Răspunsul corect este 5 minute. Dacă o mașină fabrică un obiect în 5 minute, înseamnă că acesta este timpul lui de fabricare. Prin urmare, va dura tot 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte.

3. Majoritatea persoanelor răspund 24 de zile. Răspunsul corect este 47 de zile. Dacă lacul este complet acoperit de nuferi în 48 de zile, iar suprafața de dublează în fiecare zi, ar dura doar o zi ca el să treacă de la jumătate acoperită la o suprafață total acoperită de nuferi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.