Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 mituri despre banda de alergat, `demontate` de către cei care o folosesc zilnic!

stiripesurse.ro
banda de alergat

Vrei să faci sport acasă, fără să depinzi de vreme și fără să faci abonament la o sală de fitness? O bandă de alergat este utilă pentru scăderea în greutate, creșterea rezistenței și formarea unui corp armonios.

Aparatul este folosit cu succes de numeroși utilizatori, însă în același timp circulă și o serie de mituri despre utilizarea sa. Ele sunt răspândite de oameni care nu au folosit echipamentul decât puțin sau deloc, însă cred ceea ce au auzit de la alte persoane.

În realitate, pentru a afla adevărul despre posibilitățile unui aparat de antrenament, singura cale corectă este să asculți părerile celor care îl folosesc în mod constant.

content-image

Principalele mituri despre banda de alergat și demontarea lor

Conform zvonurilor, unul dintre neajunsurile benzii de alergat constă în faptul că folosirea ei ar putea să devină plictisitoare, deoarece te afli mereu în același loc.

Dar lucrurile nu stau deloc așa, deoarece antrenamentele desfășurate cu ajutorul acestor echipamente sunt foarte diverse. Ele sunt folosite pentru mers pe jos, pentru alergat și, prin simpla înclinare a unora dintre benzi, pentru a imita urcușul pe un deal. Utilizatorii cu vechime amintesc și despre numeroasele programe de antrenament, unele dintre ele presetate, iar altele concepute, în funcție de preferințe, de fiecare persoană în parte. În plus, unele modele de bandă de alergat sunt dotate cu suporturi pentru carte sau tabletă, precum și cu mufe pentru căști. Departe de a deveni plictisitor, antrenamentul oferă, deci, numeroase variante și posibilități interesante!

Un alt mit se referă la faptul că aerul curat și vremea frumoasă ar reprezenta o motivație puternică pentru sportivi, motivație care lipsește atunci când folosesc o bandă de alergat.

Această afirmație ar fi adevărată doar dacă vremea ar fi mereu frumoasă și dacă ai locui în preajma unei piste de alergat care să traverseze o pădure sau un parc întins pe zeci de hectare. Altfel, alergarea în apropierea unei șosele intens circulate sau pe orice alte trasee din marile orașe îți oferă cu totul altceva decât aer curat. În realitate, combinația de gaze de eșapament, alergeni și particule potențial dăunătoare este total neplăcută și nerecomandată. În ceea ce privește vremea, există în fiecare an câteva zile de primăvară și de toamnă când e plăcut să alergi pe afară. În rest însă, canicula din timpul verii, temperaturile reci din intervalul octombrie-martie, ploile, zăpezile sau vântul puternic te fac să preferi, fără a mai sta pe gânduri, o sesiune de antrenament în confortul și la temperatura plăcută de acasă.

Un al treilea mit afirmă că exercițiile făcute pe un astfel de aparat ar stimula mai puțini mușchi decât joggingul în aer liber.

Realitatea este, și în această privință, diferită. Posibilitatea de a regla atât viteza, cât și înclinația benzii, precum și diferitele programe de antrenament permit un antrenament complex, cu efecte pozitive asupra întregului corp. Mușchii picioarelor și ai feselor sunt utilizați în cea mai mare măsură pe banda de alergat, dar beneficii înregistrează și cei situați în partea superioară a corpului, precum mușchii abdominali și lombari, bicepsul, tricepsul sau mușchii umerilor.

În momentul în care vei folosi propria bandă de alergat, te vei convinge că miturile sunt departe de realitate și că antrenamentul zilnic te va ajuta să te menții în formă, să arăți bine și să te bucuri de o sănătate perfectă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.