Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

30 de incendii alimentate de un episod de caniculă au fost înregistrate în Tunisia de la începutul săptămânii

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Circa treizeci de incendii alimentate de un episod de caniculă au fost înregistrate începând de luni în Tunisia, în regiunile muntoase din nord-vestul şi zonele centrale şi de vest ale ţării, unde mai multe familii au fost evacuate, a anunţat joi Protecţia Civilă, relatează AFP.

Din 28 de focare înregistrate începând de luni, opt incendii forestiere continuau să fie active în a doua parte a zilei de joi, în special în regiunile cu relief înalt din guvernoratul Jendouba, la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri nord-vest de capitala Tunis.

"Câteva focare sunt încă active, însă majoritatea acestor incendii au fost aduse sub control", a declarat pentru AFP generalul Moez Triaa, purtător de cuvânt al Protecţiei Civile, relatează Agerpres.ro.

Incendiile nu au provocat victime, însă şase locuinţe au fost arse ''parţial'', a precizat Triaa.

Nouăsprezece familii au fost evacuate din Djebal al-Sarj, în regiunea Kairouan (centru) şi alte nouă din regiunea nord-vestică Fernana, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceste incendii, ale căror cauze nu au fost stabilite deocamdată, au fost alimentate de un val de caniculă care s-a abătut asupra Tunisiei, ţară în care marţi şi miercuri s-au înregistrat recorduri de temperatură, confirmate de Institutul Naţional de Meteorologie, îndeosebi în nordul şi centrul ţării.

Miercuri, în ţară s-a înregistrat o valoare de temperatură maximă istorică, care a depăşit pragul de 50 de grade Celsius (50,3 grade Celsius), în Kairouan.

În fiecare an, Tunisia este afectată de incendii forestiere. De la 1 iunie până la 12 august, aproape 5.000 de hectare au fost mistuite de flăcări, a declarat Moez Triaa.

În ţara vecină Algeria, pompierii şi voluntarii au continuat să lupte joi cu flăcările care au devastat nordul ţării începând de luni şi au lăsat în urmă cel puţin 69 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.