Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

32 de deținuți etiopieni, condamnați în Egipt pentru delicte minore, au fost lăsați să plece înapoi acasă - cu cine au mers în avion

Egiptul a eliberat luni 32 de deţinuţi etiopieni care s-au întors la Addis Abeba la bordul aceluiaşi avion cu premierul Etiopiei, care a întreprins o vizită oficială la Cairo, au indicat surse diplomatice şi aeroportuare, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Aceste eliberări survin la o zi după întâlnirea dintre premierul etiopian Abiy Ahmed şi preşedintele egiptean Abdel Fattah Al-Sissi, care au discutat despre controversata construcţie a unui baraj pe Nil în Etiopia.

Potrivit unei surse diplomatice, ''deţinuţii au fost eliberaţi astăzi (luni) şi au călătorit împreună cu premierul etiopian''.

Cei 32 de cetăţeni etiopieni erau închişi la Cairo din diferite motive, precum delicte minore şi infracţiuni legate de imigraţie.

O sursă de pe aeroportul din Cairo a confirmat informaţia, adăugând că procedura a fost întreprinsă pentru revenirea unor foşti deţinuţi în ţara lor.

Luni, într-o conferinţă de presă comună, Abiy i-a mulţumit preşedintelui Sissi pentru că a autorizat eliberarea celor 32 de deţinuţi.

Construirea barajului Recunoştinţa de către Etiopia pe Nil, care îngrijorează Egiptul în legătură cu aprovizionarea cu apă, a provocat tensiuni între Cairo, Addis Abeba şi Khartoum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.