Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

343 de companii din județul Harghita au aplicat la programul Start Up Nation 2018

Radu Oprea

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediu de  afaceri, comerț și antrerenoriat, a vizitat incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, ocazie cu care a discutat cu antreprenorii ale căror afaceri au fost finanțate prin programul Start-Up Nation 2017.

”Harghita Business Center este un exemplu ideal pentru modul în care se pot îmbina eficient mai mulți factori: spiritul antreprenorial, banii europeni și cadrul legislativ favorabil. Poveștile de succes ale companiilor arată că s-a creat un mediu potrivit pentru o dezvoltare competitivă a economiei. Prin revizuirea legii, vom aduce facilităţi fiscale, astfel încât autorităţile locale și universităţile să fie încurajate să investească în astfel de incubatoare de afaceri”, a declarat ministrul pentru mediul de afaceri.

Citește și: Guvernul a semnat! Un gigant american anunță o nouă afacere între Armata Română și cea a SUA! Tehnologie de ultimă oră

În timpul discuțiilor, oamenii de afaceri din județ au pus întrebări legate de disponibilitatea forței de muncă, de programele de finanțare, accesul la materii prime și cum pot pătrunde pe alte noi. Ștefan-Radu Oprea le-a răspuns acestora, prezentându-le totodată programele guvernamentale dedicate antreprenoriatului, precum și proiectele de educație duale și ce se poate face în vederea promovării exporturilor.

Prin programul Start-Up Nation 2017, 67 de proiecte de bussines din județ au primit finanțare; dintre acestea,  45 sunt în producție, 16 în servicii și 6 în IT, care au generat 163 noi locuri de muncă, 124 fiind ocupate de persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți.

Pentru programul Start-Up Nation 2018 nu s-au anunțat încă rezultatele. Oricum au aplicat 343 de companii din județul Harghita, din care 148 cu activități în producție, 6 în IT și 189 în servicii sau industrii creative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.