Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

385 de elevi din județele Vaslui și Brașov au absentat la a doua probă a examenului de Evaluare Națională

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Un număr de 220 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Vaslui au absentat, joi, la proba scrisă la Matematică a examenului de Evaluare Naţională, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

"În judeţul Vaslui au fost prezenţi la cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale 2.955 de candidaţi. Nu s-au prezentat la examen 220 de candidaţi. Nu au fost înregistrate tentative de fraudă", se arată într-un comunicat de presă transmis de IŞJ Vaslui, potrivit agerpres.ro.

La prima probă a acestui examen, cea de Limba şi literatura română, au absentat 204 elevi din judeţul Vaslui.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14,00, în centrele de examen. Va urma depunerea contestaţiilor, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 4 iulie.

Un număr de 165 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Braşov, înscrişi la examenul de Evaluare Naţională, au absentat joi de la proba de Matematică, a informat ISJ Braşov.

Conform sursei citate, din cei 3.775 de elevi ai clasei a VIII-a din unităţile şcolare gimnaziale din judeţul Braşov, înscrişi la Evaluarea Naţională, 3.610 au participat la proba de Matematică.

Nu au fost semnalate incidente şi niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a menţionat sursa citată.

"Candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale au primit două broşuri cu subiecte, una în limba maternă şi una în limba română, rezolvarea fiind redactată pe cea în limba maternă. Subiectele au avut un nivel mediu de dificultate, respectând programa adaptată pentru acest an şcolar", a precizat ISJ Braşov.

Examenul se încheie vineri, cu proba de Limba maternă, iar primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14,00, după care urmează perioada de contestaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.