Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

4 metode prin care îți poți menține pielea sănătoasă

stiripesurse.ro
piele sanatoasa

Pielea este cel mai mare organ al corpului și ca urmare aceasta este predispusă la numeroase afecțiuni și leziuni. Pe lângă efectele negative estetice asociate cu pielea nesănătoasă, aceasta reprezintă și prima linie de apărare împotrivă agenților patogeni externi, ceea ce înseamnă că orice neregulă poate crește și riscul de îmbolnăvire.

Citește în continuare acest articol pentru a afla câteva metode prin care îți poți menține pielea sănătoasă, atât din motive de sănătate, cât și din motive estetice!

Folosește produse dermatocosmetice

Spre deosebire de produsele cosmetice care doar ascund imperfecțiunile sau amplifică anumite trăsături, dermatocosmeticele pot ajuta la remedierea anumior probleme cum ar fi ridurile, coșurile, acneea etc.

Întrucât există un număr variat de produse de acest tip, vezi aici gama de dermatocosmetice disponibile online, pentru a găsi opțiunile corespunzătoare nevoilor tale!

Dacă nu știi produsul necesar pentru tine, programează-te pentru o consultație de specialitate pentru a primi diagnosticul și recomandările necesare din partea dermatologului!

Indiferent de produsul achiziționat, asigură-te că respecți recomandările medicului și că citești prospectul înainte de utilizare, pentru a preveni orice potențiale complicații!

Axează-te pe o dietă sănătoasă și echilibrată

Chiar dacă există o întreagă industrie axată pe crearea produselor pentru piele, îmbătrânirea corpului și a pielii începe totuși de la un nivel celular, ceea ce înseamnă că trebuie să avem în vedere și alte abordări.

Ceea ce mănânci este la fel de important ca ceea ce pui pe piele, motiv pentru care dieta trebuie să conțină alimente care ajută organismul și pielea să își mențină sănătatea și să funcționeze corespunzător.

Câteva dintre alimentele care sunt deseori asociate cu sănătatea pielii includ:

  • mango - întrucât conține compuși cu proprietăți antioxidante, care pot proteja pielea;
  • roșiile - care conform unui studiu realizat pe model rozător și publicat în 2017 [1], ar putea reduce riscul de dezvoltare a cancerului de piele;
  • uleiul de măsline - asociat cu un risc mai mic de îmbătrânire a pielii ca urmare a expunerii la soare;
  • ceaiul verde - polifenolii și alți compuși găsiți în această băutură putând ajuta la întinerirea pielii și la vindecarea rănilor.

Reduce nivelul de stres

Există studii care au evidențiat o legătură între nivelul ridicat de stres și diferite probleme cutanate, ceea ce ar putea explica de ce coșurile și alte erupții tind să apară înainte de un eveniment important sau stresant.

Un astfel de studiu a fost publicat în anul 2015 [2] și a arătat că studenții care au prezentat un nivel ridicat de stres înaintea testelor au avut o probabilitate mai mare de a prezenta:

  • mâncărime;
  • căderea parului;
  • erupții cutanate la nivelul fetei și mâinilor;
  • piele solzoasă.

Mai mult decât atât, alte cercetări în acest domeniu au arătat că adolescenții care au raportat un nivel ridicat de stres, au avut o probabilitate cu 23% mai mare de a suferi de acnee severă [3].

Obține somnul necesar

Pe lângă toate celelalte efecte negative cum ar fi obezitatea și diabetul, privarea de somn poate avea un impact semnificativ și asupra pielii prin îmbătrânirea acesteia și apariția cearcănelor.

Persoanele care au tulburări de somn au un risc mai ridicat de îmbătrânire prematură a pielii și prezintă o reducere a abilității acesteia de a se repara în urma expunerii la stresori externi cum ar fi razele ultraviolete.

Este recomandată obținerea a 7 sau 8 ore de somn pe noapte, neîntrerupte, pentru a putea beneficia de toate avantajele somnului.

Discută cu un specialist în acest domeniu dacă adormi greu sau dacă nu îți poți menține starea de somn pe tot parcursul nopții, pentru a primi recomandările și tratamentul necesar!

Indiferent de problemele cutanate pe care le ai, discută cu un dermatolog pentru a primi atenția medicală necesară. Întrucât există produse pentru diferite tipuri de piele, asigură-te că alegi produsele ideale pentru tenul tău și că realizezi schimbările necesare în stilul tău de viață!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.