Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

400 de gospodării din județul Cluj vor avea acces la internet de mare viteză și servicii digitale

internet

Peste 2.000 de localități din România nu au acces la internet de bandă largă, ceea ce reprezintă circa 130.000 de gospodării care sunt limitate în privința accesului la lumea digitală. În acest context, prin proiectul Smart Village desfășurat în Cluj, se instalează fibră optică.

În România sunt identificate 2.268 de localități din zonele rurale care sunt văduvite de accesul la internetul de bandă largă. Aceasta reprezintă circa 130.000 de gospodării care sunt limitate în ceea ce privește accesul la lumea digitală și la ceea ce internetul aduce în viața comunităților, conform Mediafax.

Prin proiectul Smart Village, propus de Prysmian Group, care se desfășoară acum la Petreștii de Jos, județul Cluj, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, în susținerea strategiei Rural/Urban Hub, se instalează o rețea de fibră optică care va lega localitățile Plaiuri și Livada la Internet. Prin aceste tipuri de rețele se vor putea conecta zonele rurale defavorizate și se vor putea furniza soluții digitale, promovând inovațiile și sustenabilitatea.

Avantajele conectării printr-o rețea de fibră optică a localităților Plaiuri și Livada la Internet sunt evidente, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prysmian Group.

„Ceea ce pentru mulți pare a fi un lucru normal, pentru locuitorii din mediul rural este mai dificil de accesat, cum ar fi: televiziunea digitală, serviciile digitale ale autorităților locale, accesarea de fonduri europene, dezvoltarea firmelor a serviciilor și a hub-urilor de tehnologie, departe de aglomerația marilor orașe. Tehnologia și accesul la internetul rapid pot astfel aduce soluții pentru agricultură, dar și pentru promovarea turismului la nivel local. Nu sunt de neglijat nici serviciile e-health care sprijină populația vârstnică din zonele rurale cu consultații medicale și supraveghere în timp real și nici soluțiile e-learning care vor oferi studenților din mediul rural aceleași oportunități ca celor din mediul urban”, potrivit sursei citate.

După implementarea acestui proiect, instituțiile publice (primării, școli, etc) și un număr de aproximativ 400 de gospodării din mediul rural pot avea acces la Internet de mare viteză și la servicii digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.