Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40.000 de elevi şi preşcolari din județul Timiș vor avea dosar medical unic

MEN
banci scoala clasa goala

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că administraţia digitalizează serviciile de medicină şcolară, prin care 40.000 de elevi din sistemul preuniversitar vor avea dosar medical unic, iar în noul soft se văd automat adeverinţele medicale emise de medicii de familie pentru cei care absentează de la şcoală din motive de sănătate.

Astfel, şcoala poate verifica dacă copiii prezintă adeverinţe medicale reale sau false printate de pe internet, potrivit Agerpres.

Conform edilului, cele 34 de PC-uri instalate de primărie în această primăvară în cabinetele de medicină şcolară urmează să fie interconectate la o platformă software care permite accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât şi de către cei din cabinetele din şcoli sau grădiniţe.

"Medicina şcolară din Timişoara ajunge în era digitală, cu un proiect fără precedent în România. Peste 40.000 de copii din Timişoara, de la grădiniţă la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune. Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timişoarei. În următoarele săptămâni, cabinetele de medicină şcolară din Timişoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie şi toţi cei care se ocupă de starea de sănătate a copiilor vor lucra în acelaşi sistem. E un pas spre normalitate: atât medicul de familie, cât şi cel de la cabinetul şcolar intră într-un sistem interconectat în care construiesc împreună dosarul medical al fiecărui copil", a afirmat primarul Dominic Fritz.

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicină şcolară, care deservesc 98 de grădiniţe, şcoli şi licee din Timişoara, unde învaţă peste 40.000 de copii.

De asemenea, contractul include şi instruirea medicilor din grădiniţe, şcoli şi licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical cu medicii specialişti şi medicii de familie, integrarea unei aplicaţii de mobil pentru acces la fişa generată de interacţiune dintre medici şi pacienţi în cabinetele de medicină şcolară.

În primăvară, Primăria Timişoara a dotat cabinetele de medicină şcolară cu calculatoare, printr-o donaţie făcută de două companii private. Valoarea contractului încheiat de Primăria Municipiului Timişoara este de 88.320 de lei fără TVA, iar durata contractului este de 12 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.