Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40% din timp, trotinetele Bolt sunt alegerea preferată pentru a ajunge rapid la transportul în comun

Playtech
Lime Trotinete

Trotinetele electrice Bolt sunt folosite de utilizatori în 40% din timp pentru a se deplasa pe distanţe scurte, de la sau până la staţiile mijloacelor de transport în comun, arată un studiu realizat de companie în 17 ţări europene, inclusiv în România. Trotinetele Bolt sunt limitate din aplicaţie la o viteză maximă de deplasare de 25 km/h, iar în unele zone urbane aceasta este redusă până la 15 km/h.

„Trotinetele electrice Bolt sunt folosite de utilizatori în 40% din timp pentru a se deplasa pe distanţe scurte, de la sau până la staţiile mijloacelor de transport în comun, arată un studiu realizat de companie în 17 ţări europene, inclusiv în România. Ponderea de utilizare a trotinetelor Bolt în România se situează aproape de nivelul mediei europene, respectiv 38%”, anunţă compania, potrivit news.ro

”Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 30% dintre deplasările cu maşina în Europa acoperă distanţe mai mici de 3 km, iar 50% acoperă mai puţin de 5 km. Acest lucru înseamnă că există un potenţial foarte mare în regândirea modului în care ne deplasăm şi ne ajută să luăm decizii care au un impact pozitiv asupra comunităţii, precum reducerea aglomeraţiei, a zgomotului şi a poluării oraşelor”, spune Călin Leuştean, Micromobility Manager Bolt România.

Trotinetele Bolt au o viteză maximă de deplasare de 25 km/h, aceasta fiind limitată până la 15 km/h în anumite zone. Recent, compania a anunţat o serie de funcţionalităţi în aplicaţie pentru prevenirea condusului iresponsabil şi a parcării neregulamentare. L

a finalizarea unei curse, comportamentul utilizatorului este evaluat în funcţie de trei componente: parcare, condus nesăbuit şi deplasare în tandem.

Atunci când o trotinetă nu este folosită în mod corespunzător, imediat ce cursa este încheiată, utilizatorul primeşte o notificare pentru evaluarea comportamentului său, iar penalizările variază de la limitarea vitezei maxime de deplasare până la suspendarea temporară a contului.

Pe teritoriul României, Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii prin campanii naţionale, în parteneriat cu autorităţile locale şi membri ai Poliţiei.

„Popularitatea trotinetelor electrice a crescut semnificativ în ultimii ani, iar datele publicate de retailerii online confirmă şi un număr tot mai ridicat de trotinete particulare. Foarte multe dintre acestea sunt neasigurate, au o viteză de deplasare de peste 50 km/h şi nu pot fi controlate. Serviciile de închiriere a trotinetelor asigură un nivel mai ridicat de siguranţă, management al funcţionalităţilor şi tehnologii care ajută la utilizarea lor în mod responsabil. Aşadar, impunerea de restricţii asupra operatorilor de trotinete sau interzicerea serviciilor de acest fel, nu doar privează un număr mare de utilizatori să folosească un mijloc de transport sustenabil într-un oraş aglomerat, dar pot genera comportamente neadecvate în trafic, dificil de monitorizat”, continuă Călin Leuştean.

Studiul realizat de Bolt demonstrează că trotinetele companiei au contribuit la evitarea a peste 2,4 milioane de kg de emisii de dioxid de carbon în 17 ţări din Europa în 2022. Această cantitate este echivalentă a 18,5 milioane de pungi de plastic de unică folosinţă sau 2600 de zboruri dus-întors de la Paris la New York.

„Investiţiile în sustenabilitate sunt esenţiale pentru România, motiv pentru care şi în Planul Naţional de Redresa şi Rezilienţă (PNRR) fondurile alocate pentru tranziţia verde se află în primul pilon. Administraţiile locale nu trebuie decât să propună şi apoi să implementeze proiecte de infrastructură verde, cum sunt pistele de biciclete şi trotinete, care să transforme oraşele în spaţii prietenoase cu mediul, şi să îmbunătăţească traficul şi, implicit, viaţa locuitorilor. Accesul la alternative verzi de transport este o soluţie din care toate părţile implicate au de beneficiat”, încheie Călin Leuştean.

Aplicaţia europeană Bolt are peste 150 de milioane de utilizatori în peste 45 de ţări şi peste 500 de oraşe din Europa şi Africa. Compania urmăreşte să accelereze tranziţia de la maşinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, maşini şi trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare şi de produse alimentare şi nealimentare.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare şi nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.