Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

41 de cetățeni străini au fost prinși în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

vama nadlac

41 de cetățeni străini, majoritatea din Irak şi unul din Afganistan, solicitanţi de azil în România, au fost prinși în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, scrie Mediafax.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii români şi maghiari au desfăşurat o acţiune comună pe linia migrației ilegale în cadrul căreia au depistat 41 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos.

Sâmbătă seară, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins în aproierea fâşiei de protecţie a frontierei 22 de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În același timp au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ungaria, care au depistat în imediata apropiere a graniței un alt grup de 19 persoane.

Citește și: Apel către turiști și brașoveni: Nu se mai poate urca cu mașinile în Poiana Brașov. 4.000 de locuri de parcare sunt ocupate

Grupul depistat pe teritoriul României a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci și unu de cetăţeni din Irak şi unul din Afganistan, dintre care cincisprezece adulţi având vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani şi șapte minori cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări asupra persoanelor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.