Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

43 de revoluţionari au primit titlul de cetăţean de onoare: Consiliul Local a adoptat 'Proclamaţia de la Iaşi'

curierul-iasi.ro
iasi-consiliu-local

Consilierii locali ieşeni au adoptat, sâmbătă, Proclamaţia de la Iaşi, prin care se cere instituţiilor statului român să afle adevărul despre Revoluţia din 1989 şi să-i condamne pe cei vinovaţi pentru toate crimele comunismului.

Consilierii locali s-au întrunit, sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia 43 de revoluţionari ieşeni au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, anunță news.ro.

Primarul Mihai Chirica a spus că este vorba despre un semn de recunoştinţă pentru revoluţionarii din Iaşi şi că distincţiile oferite nu presupun avantaje materiale.

Totodată, consilierii locali au adoptat Proclamaţia de la Iaşi, prin care se solicită instituţiilor abilitate să afle adevărul despre Revoluţia din 1989.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

“La 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, timpul s-a oprit din nou în loc, cerându-ne adevărul despre cele întâmplate atunci, dar şi dreptate pentru toţi cei care au suferit şi încă mai suferă din cauza profitorilor vechiului regim comunist. Dar nici după 30 de ani nu am aflat adevărul despre cele întâmplate în decembrie 1989 şi nici nu i-am condamnat pe toti călăii de atunci. S-au pus mereu piedici şi încă suntem îndemnaţi - de nimeni altul decât Ion Iliescu - să nu mai căutăm responsabilii pentru crimele Revoluţiei. Ba da, domnule Iliescu, sângele vărsat pe treptele unei catedrale, pe străzile şi baricadele din capitală ne obligă să aflăm adevărul“, se arată în textul Proclamaţiei.

În acelaşi document se menţionează că “suntem obligaţi - pentru ca România să redevină o ţară normală - să nu mai acceptăm indiferenţa, uitarea sau bătaia de joc la adresa eroilor României“.

“Declarăm aşadar ziua de 22 decembrie zi de eternă recunoştinţă faţă de luptătorii anticomunişti şi eroii Revoluţiei din decembrie 1989, cerând instituţiilor abilitate ale statului român să-şi facă, fără ezitare, datoria şi să afle adevărul despre Revoluţia din urmă cu 30 de ani şi să-i condamne pe vinovaţii pentru toate crimele comunismului.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CE miniştri cu greutate SE LĂUDA Sebastian Vlădescu că are la degetul mic - A încasat milioane de euro spunând că bani vor ajunge și la unul dintre ei

Din păcate, mulţi se află încă printre noi şi chiar mai decid pentru destinul acestui popor! Nu avem voie să nu vedem! Nu avem voie să uităm!“, se mai arată în textul Proclamaţiei de Iaşi.

Documentul a fost semnat de toţi consilierii locali ieşeni prezenţi la şedinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.