Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

46 de militanţi islamişti 'foarte periculoşi' au fost uciși în Peninsula Sinai

jihad jihadisti islam islamisti

Forţele egiptene de securitate au ucis 46 de militanţi islamişti ”foarte periculoşi” în cursul unor schimburi de focuri în nordul Pensinsulei Sinai, a anunţat luni armata, transmite Reuters, informează News.ro.

Citește și: Cutia neagră a avionului Boeing prăbuşit în Etiopia a fost găsită și recuperată. Anchetatorii vor afla cauza tragediei în care au murit 157 de persoane

Mai multe sute de militanţi au fost ucişi de la lansarea unei campanii majore împotriva lor, în februarie 2018, pentru eliminarea Statului Islamic sau a altor grupări jihadiste din Pensinsula Sinai, potrivit forţelor armate.

”În ultima perioadă”, campania a avut ca rezultat ”eliminarea a 46 de membri foarte periculoşi ai unor elemente teroriste, în timpul unor schimburi de focuri din nordul şi centrul Sinaiului...”, au anunţat forţele armate prin intermediul unei înregistrări video, fără să precizeze datele şi locurile unde au avut loc operaţiunile.

Aproximativ 100 de suspecţi au fost arestaţi, au fost descoperite peste 200 de dispozitive explozive şi peste 30 de automobile şi scutere au fost confiscate sau distruse. Comunicatul nu a dezvăluit identitatea sau afilierea suspecţilor.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului au acuzat Egiptul că face execuţii în afara sistemului judiciar şi că judecă civili în instanţe militare, în cadrul acestei campanii.

Preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a spus că problema drepturilor omului ar trebui tratată în contextul turbulenţelor regionale şi a combaterii terorismului. Măsurile dure de securitate sunt necesare pentru stabilizarea Egiptului, după turbulenţele care au urmat protestelor din 2011, a explicat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.