Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

48 de clase din 12 unităţi de învăţământ din județul Vaslui au intrat în scenariul roşu de funcţionare

Primaria Sectorului 4
scoala

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au decis, vineri, trecerea în scenariul roşu de funcţionare a unui număr de 48 de clase din 12 unităţi de învăţământ din judeţ, în urma infectării cu noul coronavirus a unor elevi şi cadre didactice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, una dintre unităţi va fi închisă în totalitate. Este vorba despre Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" din municipiul Huşi, unde opt elevi din trei clase diferite au fost depistaţi pozitiv la SARS-CoV-2, potrivit AGERPRES.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Prefectul de Vaslui, Mircea Gologan, a declarat, vineri, că la nivelul judeţului se înregistrează o uşoară scădere a numărului de cazuri de infectare. El a precizat, totodată, că închiderea şcolilor nu este obligatorie în localităţile în care rata de infectare depăşeşte pragul stabilit de autorităţi, de 3 la mia de locuitori.

"În cadrul CJSU am făcut o analiză a numărului de cazuri de infectare şi avem o scădere uşoară faţă de acum 14 zile. Sunt localităţi în care rata de infectare a scăzut şi altele în care nu s-au înregistrat cazuri noi. Din păcate municipiul Bârlad se păstrează cu aceeaşi rată, de peste 3 la mia de locuitori, dar cu un număr relativ constant de cazuri. În acest moment, rata de infectare în rândul elevilor şi al cadrelor didactice în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mia de locuitori este sub 1%. Se aplică scenariul roşu acolo unde situaţia o impune şi unde se respectă ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei. Acelaşi ordin prevede ca acolo unde rata depăşeşte pragul de trei la o mie de locuitori, CJSU analizează şi poate aproba închiderea totală a şcolilor", a afirmat Mircea Gologan.

Citește și: PER o nouă lovitură înainte de alegeri. Ce nume grele din lumea sportului s-au alăturat partidului

În cadrul şedinţei CJSU s-a luat, de asemenea, hotărârea privind revenirea la cursuri în sistem hibrid sau faţă în faţă pentru 36 de clase din şapte unităţi şcolare care au funcţionat în ultimele 14 zile exclusiv online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.