Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

6 carbohidrati care te ajuta sa slabesti

Nu cu mult timp in urma exista o parere generala potrivita careia carbohidratii nu sunt recomandati in diete, deoarece faciliteaza cresterea in greutate. Nimic mai gresit de atat, spun specialistii. Exista tipuri de carbohidrati care chiar ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, relatează gustos.ro

Carbohidratii pot fi impartiti in doua categorii: carbohidrati buni si carbohidrati mai putin buni (rafinati). Carbohidratii buni sunt cei care ne ajuta sa ne mentinem silueta. Iata care sunt cei mai buni carbohidrati atunci cand ne luptam cu kilogramele in exces:
1. Quinoa
Este o sursa importanta si fibre si proteine, fiind o alternativa mult mai sanatoasa pentru orez sau paste. Quinoa ofera senzatia de satietate ce duce la un consum mai mic de calorii, fiind un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele.
2. Fasole
Fasolea contine o cantitate considerabila de fibre si proteine, contribuind la mentinerea senzatiei de satietate pentru mai mult timp. Exista studii care sustin ca prin consumul regulat de fasole tinem obezitatea la distanta. Cu toate acestea, este recomandat sa consumam doar fasole fiarta atunci cand dorim sa slabim si sa evitam combinatia de fasole si grasimi.
3. Mazare
O sursa importanta de zinc, mazarea contine si o cantitate mare de fibre. Fibrele ne ajuta sa ne simtim satui mai multa vreme, situatie ideala pentru orice dieta.  Mazarea contine vitamine - K, C, A, B1, B2, B3, B6 si minerale - magneziu, fier, cupru, fosfor si zinc.
4. Linte
Consumul de linte este recomandat mai ales in perioada postului, reusind sa asigure necesarul de fibre si de fier din organism. De asemenea, lintea ajuta la accelerarea metabolismului si la mentinerea senzatiei de satietate.

5. Cartofi dulci
Reprezinta o sursa importanta de vitamina A, vitamina C, calciu si fier. Un cartof dulce de marime medie copt are aproximativ 100 calorii si 0 grasimi, asa ca pot fi consumati fara vina. Bineinteles, atat timp cat ii consumam cu masura!
6. Orz
Orzul contine fibre solubile care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si al zaharului din sange. Fibrele ne ajuta sa ne tinem sub control apetitul, conferind senzatia de plin la scurt timp dupa masa, ceea ce ne impiedica sa mancam prea mult. De asemenea, consumul de orz este benefic pentru persoanele care sufera de diabet sau boli cardiovasculare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.