Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

64 de copii din New York au fost spitalizaţi cu un sindrom posibil asociat COVID-19

Facebook
covid 19 coronavirus

Şaizeci şi patru de cazuri ale unor copii cu un sindrom posibil asociat COVID-19 au fost identificate pe teritoriul statului american New York, a anunţat miercuri departamentul statal de sănătate, citat joi de agenţia Xinhua.

Departamentul de Sănătate din statul New York a transmis, într-o informare emisă furnizorilor de îngrijiri medicale, că până marţi au fost înregistrate şaizeci şi patru de cazuri clinice pediatrice compatibile cu sindromul inflamator multi-sistem asociat COVID-19, raportate la copii spitalizaţi în acest stat, inclusiv în New York City, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Descoperire de senzație - Astronomii au găsit o gaură neagră în apropierea Pământului

"Din fericire, majoritatea copiilor cu COVID-19 manifestă simptome uşoare, dar unii pot dezvolta un sindrom inflamator periculos", a declarat medicul Howard Zucker, din cadrul Departamentului de Sănătate din statul New York.

Acest sindrom prezintă caracteristici care se suprapun cu cele prezente în boala Kawasaki şi sindromul de şoc toxic, printre care se numără febră persistentă, simptome abdominale, erupţii cutanate şi chiar probleme cardiace, care necesită terapie intensivă.

Departamentul de Sănătate a solicitat furnizorilor de servicii medicale să raporteze imediat cazurile identificate la pacienţi cu vârsta de sub 21 de ani şi să efectueze un test de diagnostic şi serologic pentru a detecta prezenţa noului coronavirus sau a anticorpilor corespunzători.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

Departamentul de Sănătate a precizat că au fost raportate recent cazuri similare în rândul unor copii din Regatul Unit.

"În timp ce continuăm să reducem cazurile prin distanţare socială, astfel de descoperiri ne amintesc faptul că suntem încă în mijlocul răspunsului nostru la această pandemie mortală", a subliniat Zucker.

Marţi, autorităţile din New York City au anunţat că cincisprezece copii din acest oraş au fost spitalizaţi cu acest sindrom rar. Peste jumătate dintre pacienţi au necesitat intervenţii pentru reglarea tensiunii arteriale, iar cinci au avut nevoie de ventilaţie mecanică. Nu au fost raportate decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.