Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

66 de localităţi din județul Hunedoara au depășit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori

SANADOR
testare covid

Un număr de 19 focare de COVID-19 au fost declarate în judeţul Hunedoara, iar 66 de localităţi au incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, făcute publice luni de Instituţia Prefectului.

Două focare, cu 37 de persoane, sunt active la secţiile de Neurologie şi Cronici de la Spitalul Municipal din Hunedoara, un focar cu 18 persoane este declarat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar un altul, cu şapte persoane, a fost consemnat la Spitalul Municipal Lupeni, la secţiile ATI şi Neonatologie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

La o fabrică de cablaje auto din Deva au fost depistaţi pozitiv 74 de angajaţi, alţi 36 de salariaţi fiind infectaţi la un producător de textile din Lupeni. De asemenea, opt cazuri sunt active la termocentrala Mintia şi 3 la EM Lupeni, ambele unităţi fiind parte a Complexului Energetic Hunedoara.

Pe lista focarelor COVID-19 mai sunt înscrişi, între alţii, Primăria Orăştie, Direcţia de Asistenţă Socială Deva, juniorii de la Clubul sportiv fotbal Hunedoara, Clubul sportiv Jiul Petroşani, Liceul sportiv Deva, Casa "Betania" din Haţeg.

Citește și: Eugen Tomac: ‘După alegerea pe viață a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, conducerea PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant’

Pe ansamblu, incidenţa cazurilor active în judeţul Hunedoara a fost calculată, luni, la 1,58 la 1.000 de locuitori. Dintre cele 476 de localităţi monitorizate, 66 se confruntă cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, iar 35 se află în intervalul 1,5-3 la 1.000 de locuitori.

În total, în ultimele 14 zile au fost înregistrate 1.403 persoane pozitive la infecţia cu noul coronavirus, dintre care 307 au fost internate, iar 262 au fost în evaluare la spital. De la începutul pandemiei, 207 persoane au murit din cauza infectării cu COVID-19, iar 2.374 de bolnavi s-au vindecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.